RAMMET: Romanias landslagssjef Tomas Ryde (forrest) fotografert i Rio-OL i 2016. Foto: FRANCK FIFE / afp

Romania rystes av dopingsak før håndball-VM

Det skjer bare elleve dager før Romania VM-åpner mot Spania i Japan og dagen før troppen skal reise.

Tre rumenske VM-spillere fra samme klubb mistenkes for doping. Det gjelder Corona Brasoz-spillerne Cristina Laslo, Bianca Bazaliu og Eliza Buceschi. To av dem er vanligvis i førsteoppstillingen til Romania.

– Det er helt vanvittig, sier Romanias svenske landslagssjef, Tomas Ryde, til Aftonbladet.

Romania er et lag som kan nå langt i VM. I 2015 tok de bronsemedalje.

Ifølge nettstedet gsp.ro brukte Laslo, Bazaliu og Hosu intravenøs laserbehandling, en metode som er forbudt etter WADAs dopingreglement.

Presidenten i de rumenske forbundet sier at det fortsatt er usikkert om spillerne nå får dra til mesterskapet i Japan. Det rumenske antidopingbyrået bekrefter at spillerne er varslet om at de er under mistanke, men har ikke tatt en avgjørelse på hva som blir konsekvensene av det mulige regelbruddet.

les også

Myrhol snakker ut om sykdommen: Fryktet karrieren var over

– Spillerne fra Brasov har gjennomgått et behandlingsprogram som blir klassifisert som doping, sier Ryde til Aftonbladet.

Det er uklart om alle spillerne i klubben har vært involvert i programmet. Hvis det gjelder alle, så kan også Brasils VM-spiller Elaine Gomes og Ivona Pavicevic fra Montenegro rammes, skriver Aftonbladet.

Ryde sier at programmet er tillatt ifølge de internasjonale reglene, men ikke de nasjonale. Men han regner likevel med at de fire spillerne rammes, fordi det nå er nulltoleranse mot doping i det tidligere så dopingbefengte landet.

En av de fire er ment å skulle erstatte superstjernen Cristina Neagu, som har vært skadet og kanskje ikke rekker å komme i toppform til mesterskapet.

les også

Vraker Frode Kyvåg fra VM-laget

– Det er et jævlig liv. Dette laget er så elsket at det har blitt en stor sak i landet, sier landslagstrener Ryde.

Det skal komme en avgjørelse rundt klokken tre tirsdag om de fire blir utestengt, men landslagstreneren går ut fra at det blir slik.

Romania starter VM mot Spania neste lørdag. De er ellers i gruppe medUngarn, Montenegro, Senegal og Kazakhstan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder