SKILLER LAG: Ole Gustav Gjekstad slutter med håndball når han gir seg som Larvik-trener i mai. Dermed får Nora Mørk viljen sin og slipper å møte favorittreneren sin. Foto:Svein André Svendsen,

Larvik-treneren slutter med håndball etter sesongen: Gjekstad gjør som Nora Mørk vil

Blir direktør for prestasjonsutvikling hos klubbsponsoren

Norsk kvinnehåndballs mestvinnende trener gir seg ikke bare i Larvik. Ole Gustav Gjekstad (47) gir seg med håndball.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I begynnelsen av desember ble det klart at Larvik-treneren ikke fortsetter i klubben. Nå bekrefter Gjekstad at han blir direktør for prestasjonsutvikling i Protector Forsikring – en av mesterklubbens sponsorer.

– Nora (Mørk) har sagt klart fra at hun ikke ønsker møte meg som trener hverken på klubb- eller landslag. Jeg hører på henne, sier Gjekstad med en liten latter. Mørk holder ham som sin favorittrener og får ønsket sitt oppfylt.

– Jeg har ikke noe ønske om å møte Larvik eller Norge. Det har vært følere ute fra to interessante landslag og to interessante klubblag. Men jeg ønsker å gå i en annen retning nå, sier Gjekstad. Han vil ikke si om det danske landslaget er blant dem som har hatt følere ute etter Sandefjord-mannen, som til sammen står med 33 titler som spiller og trener siden 1989.

Kan avslutte med Champions League-finale

24 av dem har han tatt gjennom snart 12 sesonger i Larvik – inkludert klubbens Champions League-triumf i 2011. Klubben er en klar utfordrer til den gjeveste europeiske tittelen i mai. Men så er det slutt for Gjekstad.

SAMME UTSEENDE: Ole Gustav Gjekstad har ikke forandret mye på utseendet siden han startet som Larvik-trener i 1998. Her er han sammen med den tidligere landslagsspilleren, Anette Tveter, i 1999. Foto:Alf Øystein Støtvig,VG

– Etter den tid dukker jeg kanskje opp som assistenttrener på jenter 10, der datteren min spiller. Det er riktig tidspunkt for nye utfordringer nå. Jeg skal inn i en utrolig spennende og spesiell stilling. Det handler om å utvikle prestasjoner, men du får ikke resultatene der og da på samme måte som i toppidretten. Det er en den stor forskjellen, sier han.

Ole Gustav Gjekstads nye arbeidsgiver ledes av Sverre Bjerkeli, som spilte 29 håndballandskamper for Norge mellom 1979 og 1981. Den tidligere strekspilleren har i ettertid både vært topptrener i Fjellhammer og styreleder for Fet fra Romerike da de var toppklubb for noen år siden.

Flere roller

Ole Gustav Gjekstad utelukker ikke at han kommer tilbake i håndballen. Fra 2008 og 2010 var han helt ute, men kom etter hvert tilbake som sportslig leder i Larvik.

Siden 2011/2012-sesongen har han både vært hovedtrener og sportslig leder i klubben.

– Nå har jeg gjort et klart og tydelig valg som jeg mener skal gi meg utvikling. Men jeg kan komme tilbake til topphåndballen en dag. Det vet jeg ingen ting om i dag.

Ole Gustav Gjekstad har gjennom nesten 20 år også jobbet til og fra som håndballekspert på TV.

– Det kan godt hende at jeg blir å se i en slik rolle. Men den nye jobben kommer uansett til å kreve mye. Dette blir ingen ni til fire-jobb, sier Larvik-treneren som kommende søndag leder klubben mot Fredrikstad.

Gjekstad har ikke opplevd å tape en seriekamp med klubben på nesten 14 år. Larvik står med 13 strake seirer denne sesongen og kan komme til å gå gjennom serien uten poengtap for 10. gang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder