Håndballjentene tapte finalen i Golden League søndag kveld

SMELL: Thorir Hergeirsson og keeper Silje Solberg måtte innse at Norge tapte søndag kveld. Foto:Claus Fisker,NTB scanpix

Norsk håndball-kollaps

(Danmark-Norge 26-22) De norske håndballjentene ledet med fem mål et stykke ut i andreomgangen. Så raknet det fullstendig.

Artikkelen er over fem år gammel

- Det er nesten skremmende hvordan vi ramler sammen på slutten, både defensivt og offensivt, oppsummerer TV 2-ekspert Bent Svele etter kampen.
Da hadde Danmark ikke bare hentet inn den norske femmålsledelsen fra tidligere i kampen. Naboen i sør hadde også rykket i fra.

Norge kollapset fullstendig, og svingte voldsomt i prestasjonene to måneder før EM starter i Kroatia og Ungarn.

- Det går for mye opp og ned. Vi er nødt til å jobbe videre med å bli mer stabile. Du ser at vi kan, men vi må makte å holde nivået oppe, sier Maren Gundersen til VG like etter kampslutt.

Hun hadde bare to landskamper før helgens turnering. Men søndag kveld var Byåsen-spilleren av dem som «leverte varene».

Før pause scoret Gundersen, som er linjespiller, på fire av fem skudd.

- Det løsnet i dag, det var deilig. Jeg føler at jeg fikk senket skuldrene litt, sier hun til VG.

Likevel ble det tap. Da kampen var over hadde Norge sluppet inn utrolige 13 mål på kontringer, eller i den såkalte «ankomstfasen» - da forsvaret ikke er skikkelig etablert ennå. I den andre enden av banen var det heller ikke bra: 22 mål på 54 skudd. Det betyr 32 bomskudd.

Med seier i kveld vant Danmark helgens Golden League-turnering på hjemmebane.

TØFT: Norges Maren Gundersen (t.h.) i duell med Kristina Kristiansen. Foto:Claus Fisker,NTB scanpix

- Jeg hater å tape. Og i hvert fall når vi leder med fem mål, sier Stine Bredal Oftedal til TV2.

- Jeg ble ikke skremt av Danmark, men heller vi spilte som vi burde. Hvis vi taper her og vinner i EM, så er det greit for meg, smilte Oftedal, som ikke ga seg selv «godkjent» i dag.

Mannskapet til Thorir Hergeirsson ledet med fem mål i førsteomgang, før Danmark kom tilbake midtveis i kampen. Deretter ledet Norge på ny med fem mål - før kollapsen var et faktum.

- Vi brenner for mange sjanser og vi gjør noen bytter - som vi har tenkt å gjøre - som ikke faller heldig ut. Det blir litt stress i det, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV2.

Han roste forsvarsspillet og målvaktene, men var ikke like fornøyd med angrepsspillet.

- Vi finner ikke hverandre i etablert angrep. Og så begynner Sandra Toft å redde mye. Det er en grunn til at Larvik hentet henne, sier Nora Mørk.

- Det var kjedelig å tape for Danmark, konstaterer hun.

Karoline Dyhre Breivang fastslår at laget har et stort potensiale, men at det svinger for mye.

- Vi må bare øve på å takle svingningene bedre, sier hun til TV2.

Torsdag leverte Norge én svak og én solid omgang mot Brasil. Lørdag fulgte håndballjentene opp med en god kamp mot Frankrike - før Danmark ventet i kveld.

PS! Norge og Danmark møtes også i den tredje kampen i innledende gruppe i EM. Det oppgjøret spilles 11. desember i den ungarske byen Debrecen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder