KNE TIL BESVÆR: Linn Jørum Sulland har de to siste sesongene hatt mye vondt når belastningen har blitt for stor på høyre kne. Her er hun fra VM-kampen mot Serbia sist vinter. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Sullands knetrøbbel bekymrer

Har slitt med jumpers knee etter OL

Møter verdensmester Brasil torsdag

ULLEVAAL STADION (VG) Linn Jørum Sulland (30) har avgjort både OL- og Champions League-finalen. En jumpers knee-skade har preget innledningen av sesongen og skaper spenning foran EM i desember.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Det ser bedre ut nå, men jeg er spent på hvordan kneet vil fungere, sier Sulland til VG.

Belastningen på hennes høyre kne har blitt for stor etter at hun scoret 10 mål i OL-finalen for to år siden. Det preget sist sesong og i sommer tok hun 10 ukers pause fra all håndball i håp om at skaden skulle roe seg.

I følge landslagssjef Thorir Hergeirsson handler det en jumpers knee-skade. Den samme skaden som truet karrieren til Nora Mørk i 2012 og gjennom mange år har skapt problemer for Tonje Larsen.

Sulland er blitt brukt forsiktig for Larvik den første måneden av sesongen. Storskytteren har ikke scoret mer enn 16 mål på de seks første seriekampene.

- Det er en litt krevende å finne den riktige balansen i bruken av henne nå som det internasjonale programmet blir tøffere. Vi ønsker oss selvsagt en Linn som kan gå opp på 9-10 meter og dunke inn mål. Hun er blitt brukt forsiktig, men viste lovende takter på dagsamlingen med landslandslaget i forrige uke, sier Hergeirsson.

Han er fullstendig klar over at Sullands kraftige froskeskudd er avhengige av at satsfoten fungerer.

Thorir Hergeirsson tar denne uka med seg håndballjentene til Danmark. Norge møter verdensmester Brasil i Holstebro torsdag og følger opp med kamper mot Frankrike og Danmark.

- Det hjalp med pausen i sommer. Jeg har ikke like vondt lenger. Jeg håper dette skal fungere, sier Sulland som passerte 30 år i juli.

Etter turneringen i Danmark starter også Larvik den internasjonale delen av sesongen med Champions League-åpningen mot Metz 18. oktober. I alt skal Larvik gjennom seks kamper i Champions League før Norge avslutter mesterskapsforberedelsene med en turnering på hjemmebane i slutten av november.

I tillegg kommer fire hjemlige seriekamper og sannsynligvis to cupkamper for Larvik før EM. Det betyr til sammen 18 kamper på de to månedene frem til EM-starten mot Romania 7. desember er et tøft program.

Den internasjonale sesongen starter altså mot verdensmester Brasil. Norge stiller uten keeper Katrine Lunde (gravid) og strekspiller Heidi Løke (nei til landslaget) i Danmark.

- Jeg er veldig spent på hvor vi står. Det får vi beskjed om mot så god motstand, mener Linn Jørum Sulland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder