ØNSKET VIDERE: Thorir Hergeirsson har styrt håndballjentene i snart 10 år og er ønsket for nye fem. Her med Marta Tomac (til venstre) og Emilie Hegh Arntzen fra sist EM. Foto: Bjørn S. Delebekk

Vil ha Thorir Hergeirsson til OL i 2024

EM-nedturen betyr ingen ting for Norges Håndballforbunds vurdering av Thorir Hergeirsson (54). Landslagssjefen tilbys ny kontrakt frem til OL i 2024.

– Gjerne til 2024, svarer håndballpresident Kåre Geir Lio VGs spørsmål.

Hergeirsson vil i tilfelle være sjef i hele 15 år. Nøyaktig like lenge som forgjengeren Marit Breivik (1994–2009).

– Christian Berge har kontrakt som herretrener til 2024. Vi er opptatt av langsiktighet og forutsigbarhet i alle forhold. Så vårt ønske er å inngå en lang kontrakt med Thorir Hergeirsson så fort som mulig. Vi skrev en ny kontrakt i kontraktsperiode med Berge, og er innstilt på gjøre det samme med Hergeirsson. Men det må passe for ham også, understreker Lio.

les også

Geir Oustorp ferdig i Larvik før han ønsket: – Veldig spesielt

Islendingens kontrakt går ut ved årsskiftet i 2020/21. Lio opplyser at NHF gjennom en tid har snakket med Hergeirsson om en forlengelse. Generalsekretæren skal forhandle med landslagssjefen videre.

– Vi har hatt gode samtaler med ham. Planen er at Erik Langerud skal møte Hergeirsson nå i februar.

VG har vært i kontakt med Hergeirsson, men han ønsker ikke å avsløre sine fremtidsplaner før han snakker formelt med Håndballforbundet. Han er kåret til verdens beste kvinnetrener fire ganger.

Thorir Hergeirsson har hele 25 års fartstid i forbundet. Han kom inn som trener for yngres landslag i 1994, kom senere med på teamet for videoanalyse på kvinnelandslaget, før han i 2001 ble trener under Marit Breivik.

Thorir Hergeirsson var ikke spesielt fornøyd etter Ungarn-kampen i EM:

Fra 2009 har Thorir Hergeirsson vært landslagssjef. Håndballjentene har siden den gang vunnet fem gull, to sølv og to bronse på 11 mesterskap. Nedturene har vært to 5.-plasser i VM og EM – den siste i Frankrike rett før jul.

Nettopp Frankrike har vunnet både VM og EM de to siste årene, mens Russland tok OL-gullet i 2016. Norge vant sin siste tittel i VM 2015. Men Lio er ikke på noen måte bekymret for utviklingen og det faktum at Hergeirsson nå har vært i sjefsjobben i 10 år.

les også

Trefilov innlagt på sykehus: – Må hjerteopereres

– Vi har selvsagt gjort en vurdering av energi, ferdigheter og utviklingslyst. Han scorer høyt i alle kategorier. Det ligger mye kraft i stor erfaring. Så den er viktig å ta vare på, mener Lio.

Det er kjent at Thorir Hergeirsson i kontrakten han skrev i 2015 har 1,25 millioner i lønn for å trene håndballjentene. Det er god grunn til å tro at Håndballforbundet, som går godt økonomisk, nå tilbyr han bedre betingelser.

– Lønnen vil jeg ikke gå inn på. Men det er det minste problemet, sier håndballpresident Kår Geir Lio.

Håndballjentenes neste store utfordring er VM i Japan med start 30. november. Så følger OL i Tokyo og EM på hjemmebane før Thorir Hergeirssons nåværende kontrakt som landslagssjef går ut 31. desember 2020.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder