TOPPSCORER: Kari Brattset, her fra 2017 mot Storhamar, ble toppscorer for Vipers i kampen mot Viborg.
TOPPSCORER: Kari Brattset, her fra 2017 mot Storhamar, ble toppscorer for Vipers i kampen mot Viborg. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Brattset om Vipers historiske dager: - Kunne ikke drømt om en bedre uke

HÅNDBALL

(Vipers Kristiansand - Viborg 29–23, sammenlagt 60–57) For første gang i historien er Vipers Kristansand klar for en europacupfinale.

Publisert: Oppdatert: 14.04.18 22:25

Det ble klart etter at en dramatisk returkamp hjemme mot danske Viborg i EHF-cupen, bare dager etter at Vipers sikret seg matchball i Eliteserien ved å slå Larvik.

– Vi kunne ikke ha drømt om en bedre uke. Først seieren mot Larvik, og nå er vi klare for finale i EHF-cupen. Det er vanvittig deilig, sier Kari Brattset til VG.

Hun ble kåret til banens beste etter å ha notert seg for hele ni fulltreffere da Viborg ble slått 29–23 (60–57 sammenlagt). Det ga også finalebillett i EHF-cupen, til ellevill jubel fra over 2000 fremmøtte.

– Jeg er stolt over det vi har fått til. Det er stort for en klubb som Vipers, og stort for en norsk klubb generelt, sier Brattset, og legger til at laget fikk «veldig god hjelp fra publikum».

Finalen spilles over de to første helgene i mai. Der venter rumenske Craiova.

– Jeg kan ikke skjønne annet enn at Vipers har en kjempemulighet til E-cup-pokal, tvitret TV 2-kommentator Harald Bredeli.

Selv kjenner ikke Brattset veldig godt til rumenerne, men hun er enig med Bredeli i at Vipers har en god sjanse.

– Vi har vist at vi har et veldig høyt toppnivå, og jeg tror vi kan gå hele veien, sier Brattset.

Før det blir klart kan Kristiansand-laget altså sikre seg seriegullet i Eliteserien. Det gjør de dersom Gjerpen slås mandag, og da vil Larviks gullrekke på 13 strake seriemesterskap også stoppe.

– Det er vanvittig gøy å være med på et lag der det skjer historiske ting. Det er inspirerende og moro, sier Brattset, som forlater Vipers til fordel for Györ etter sesongen.

– Det blir moro, men akkurat det tenker jeg ikke på nå. Nå er det Vipers som gjelder, sier hun.

Brattset var langt fra den eneste som var fornøyd etter kampen lørdag. Trener Kenneth Gabrielsen kalte seieren «veldig god», Jeanette Kristiansen var «helt på gråten» og kalte bragden for «ubeskrivelig», mens Marta Tomac var tilbake på banen etter et nær elleve måneder langt skadeavbrekk.

– Det er fantastisk å være Vipers-spiller, og spesielt når det går så bra som det gjør nå, sier hun til Fædrelandsvennen.

Her kan du lese mer om