Sulland er Norges superreserve : – Jeg er klar

BIETIGHEIM (VG) Ekspertene mener Thorir Hergeirsson bør hente ned Linn Jørum Sulland (33) til VM-sluttspillet. Vipers-spilleren selv er klar om telefonen ringer.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg synes det er en veldig god idé, sier Linn Jørum Sulland og ler når VG ringer henne og spør om hun mener landslagssjef Thorir Hergeirsson bør hente henne ned til Tyskland før åttedelsfinalen mot Spania.

– Jeg er klar hvis det trengs, og jeg håper han ringer hvis de føler de trenger meg, fortsetter hun.

Fredag kveld så hun sine tidligere lagvenninner på landslaget gå på VMs første tap i gruppefinalen mot Sverige hjemme fra sofaen i Norge. Nå mener flere eksperter landslagssjefen bør plukke opp røret og hente Sulland ned for å forsterke Norges tropp før åttedelsfinalen mot Spania.

– Jeg mener det er lurt. Hun kan skape en dimensjon vi savner. Når det butter imot, som mot Sverige, trenger vi skudd. Og vi har hatt suksess med det før da vi hentet henne ned under EM i 2010, sier håndballekspert Frode Scheie, som også gjester VGTVs studio under mesterskapet.

– Ja, det synes jeg. Han bør i hvert fall tenke tanken og gjøre en vurdering. Da får vi inn noe helt annet. Vi sliter med skudd bak fra banen. Hun trenger ikke spille hele kamper, men hun kan komme inn og låse opp en nøkkel, sier TV 2s ekspert Bent Svele.

Analyse: Tapet mot Sverige det beste som kunne skje

Har forberedt seg

Dette er ikke første gang Sulland kan bli hentet ned som reserve. Før EM-semifinalen i 2010 ble hun hentet inn på bekostning for Stine Bredal Oftedal. Sulland har ikke spilt landskamper siden før OL i Rio, da ble skadet og måtte melde forfall. Siste mesterskap var i 2013.

Nå trener hun med tanke på at det kan være mulig med en flytur til Tyskland.

– Så lenge du står på reservelista er det alltid mulig. Thorir har sagt jeg skal holde meg klar. Sånn som det ser ut nå er jo alle skadefrie, men hvis han skulle trenge noe han ikke har er jeg klar. Jeg er i god form, sier Sulland og legger til hvorfor hun mener det er en god idé å hente henne:

– Jeg har jo spilt mye med spillerne der, og kjenner de godt selv om det er lenge siden. Jeg kan bidra med langskudd og straffer. Langskudd har kanskje vært en mangel i troppen.

– Er du så klar at du har sett på flybilletter?

– Nei, langt unna. Jeg har levd desember som vanlig, men jeg følger selvfølgelig med. Jeg har sett alt av kamper, men jeg har ikke fått noen telefon, sier hun.

Er du enig? VG-børsen etter tapet mot Sverige

Stine Bredal Oftedal var positiv etter tapet mot Sverige:

– Har spillere han kan bytte

Frode Scheie mener det er flere av spillerne landslagssjefen kan bytte ut for å få plass til Sulland.

– Du har Marit Røsberg Jacobsen, Amanda Kurtovic og Stine Skogrand. Hvis han tar bort en av dem, er det plass til Sulland. Kurtovic kan for eksempel flyttes til kanten, sier Scheie.

– Jeg tror han kommer til å gjøre det, og jeg mener også hun burde vært med i troppen fra starten av. Hun har vært bra i høst, og har relasjoner til alle. Det er et lett valg å dytte inn henne, fortsetter han.

– Så lenge muligheten ligger der, mener jeg de bør gjøre det og i hvert fall ta den vurderingen. Hun har spilt veldig gode kamper i Champions League i høst. Det å ha en sånn type spiller som en joker, som du kan ta inn når laget trenger skudd, det ville styrket slagkraften i hele laget, sier Svele.

Hør hva landslagssjefen sa etter tapet i gruppefinalen mot Sverige:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder