Vipers bortdømt i siste sekund: – Veldig spesielt

(Craiova-Vipers 30–25, totalt 52–51) Vipers Kristiansand tapte med knappest mulig margin finalen i EHF-cupen i håndball. Malin Aune ble uforståelig avblåst da hun kunne ha satt inn det avgjørende målet for sørlendingene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Veldig spesielt, sier Linn Jørum Sulland til VG om dømmingen i den situasjonen.

– Malin stjal ballen i en stuss. Det var helt reglementert, mener Vipers-profilen.

– Malin snappet ballen. Dommerne mente det var slag på armen. Jeg er ikke så sikker på at de hadde dømt det om det hadde vært i 1. omgang og ikke i sluttsekundene, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen til VG.

Linn Jørum Sulland var fortvilte over dømmingen til de to serbiske kvinnene:

– Jeg har opplevd mer rettferdig dømming, smiler hun.

– Jeg har følelsen av at vi måtte ha vært ganske mange mål bedre hvis vi skulle ha tatt dette.

Det endte 30–25 til rumenerne. 30–26 ville ha gitt seier på bortemål til det norske laget.

Emilie Hegh Arntzen gråt sine modige tårer etter å misset en dobbeltsjanse bare sekunder før slutt - og så ble altså Malin Aune blåst av da hun skulle sette inn målet som ville gitt Vipers trofeet mot det rumenske laget Craiova. Hegh Arntzen satt på en stol og gråt mens hun ble trøstet av lagvenninnene.

– Dette takler Emilie. Det kunne like gjerne ha vært noen andre. Emilie kunne ha blitt helt hvis hun hadde scoret på slutten, men det er mange andre ting i løpet av kampen som også kunne ha blitt avgjørende, sier Vipers-trener Gabrielsen, og fastslår at «toppidretten er brutal».

les også

Landslagssjef Hergeirsson: – Vi planlegger EM uten Nora Mørk

En Katrine Lunde-redning mot slutten kunne ha snudd alt i det norske lagets favør, men Linn Jørum Sulland og to ganger Emilie Hegh Arntzen klarte ikke å få ballen i mål på Vipers’ tre siste muligheter - før Malin Aune snappet ballen helt på slutten.

Det var totalt kaos, og begge trenerne stormet inn på banen.

les også

Norske stjerner i CL-drama: – Det blir en krig

Vipers vant 26–22 i hjemmekampen, og visste at de gikk mot et tøft bortemøte i Romania fredag kveld.

Craiova ledet 30–24 da Linn Jørum Sulland reduserte til 30–25 - og Vipers var bare ett mål unna. Men de norske jentene klarte altså ikke å score på sine siste sjanser foran 4000 elleville tilskuere i Romania.

– Det er tungt å tape med knappest mulig margin, sier Sulland til VG.

les også

Herrem blir i nedrykksklare Sola: – Spill i 1. divisjon er ikke godt nok over tid

Vertene ledet hele 19–12 ved pause og gikk opp til 20–12 rett etter sidebytte, men Vipers ga ikke opp.

– Det løsnet utover i 2. omgang. Vi får flere redninger, og er veldig nær på slutten. Prestasjonen var ikke helt optimal, men det må en regne med når det er finale og mye står på spill, sier trener Gabrielsen, og innrømmer at det var vanskelig å kommunisere med spillerne med støyen i hallen.

Vipers har tidligere denne sesongen vunnet gull både i ligaen og i cupen hjemme i Norge. De har også sluttspillfinale mot Larvik igjen.

Tidligere Larvik-sjef Ole Gustav Gjekstad skal overta som trener for Vipers fra høsten. Suksesstrener Kenneth Gabrielsen gir seg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder