STERK I FLENSBURG: Torbjørn Bergerud, her i landslagsdrakt, dominerte mot Elverum onsdag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk

Torbjørn Bergerud og Flensburg satte Elverum på plass

(Flensburg-Handewitt – Elverum 26-19) En meget god landslagskeeper Torbjørn Bergerud og norskdominerte Flensburg ble for tøffe i Champions League. Men Elverum presset Bundesliga-vinneren i 40 minutter.

Elverum leverte langt bedre enn i 10-målstapet hjemme mot Aalborg søndag. 20 minutter før slutt ledet Flensburg bare med to mål. Men østerdølene lyktes ikke med forsøket med å spille syv mot seks i angrep på slutten. Flensburg satte flere baller i det tomme Elverum-buret.

– Det nytter ikke med det tullet her, sa en kritisk Viasat-kommentator Gunnar Pettersen etter en mistet Elverum-ball.

les også

Sander Sagosen på oppsigelse i PSG: Ikke redd for å bli fryst ut

Til slutt endte det med et klart tap. I neste Champions League-kamp møter Elverum PSG og Sander Sagosen foran mer enn 12.000 tilskuere i Lillehammer.

Møtet mellom den tyske og norske seriemesteren var kanskje aller mest gledelig for landslagssjef Christian Berge, som var på tribunen Flens-Arena. Landslagsspillerne viser allerede i form foran EM i januar.

Tross gullet i Bundesliga hadde Bergerud en varierende debutsesong i fjor. Nå virker han mye bedre på plass i Tyskland.

Berges førstevalg startet sesongen med 13 redninger da Flensburg slo Kiel i Supercupfinalen og har fortsatt med mer spilletid god redningsprosent i Bundesliga. Mot Elverum hadde Bergerud 14 redninger, spilte 60 minutter og var en hjemmelagets viktigste menn. Spesielt landslagskollega Aleksander Blonz slet med tre bom.

– Han blir spist opp, mente Pettersen.

les også

Stortap for Elverum i Champions League: – Vi møter overmakten

Også Gøran Johannessen er mer på banen etter at Rasmus Lauge forsvant til Kent Robin Tønnesens Veszprem. Han har gjort en sterk sesongstart med 29 mål i alle turneringer. Johannessen plusset på med fire nye på bare fire skudd mot Elverum. Han briljerte med en målgivende bak nakken til danske Lasse Svan. Stavanger-gutten ser ut til å gå mot en meget god sesong etter skademarerittet i fjor høst.

Magnus Abelvik Rød har utviklet seg til et førstevalg i Flensburg etter VM-suksessen i januar. Han satte inn tre mot Elverum på seks skudd og står notert med 31 mål hittil i sesongen. Også Magnus Jøndal kom på scoringslisten med ett mål mot Elverum. Den satte han på returen etter en misset straffe på Elverum-keeper Thorsten Fries. Jøndal bommet uvanlig nok på ytterligere en straffe og hr hatt en litt tam sesongstart.

Den danske målvakten reddet tre straffer gjorde sin beste kamp etter at han kom til Elverum. Fries erstatter klubblegenden Morten Nergaard. Også den islandske høyrekanten Sigvaldi Gudjónsson markerte seg sterkt. Han viste internasjonalt høyt nivå med seks mål på åtte skudd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder