SLIPPER KONKURRANSE: Sander Sagosen og Norge risikerte å måtte spille samtidig med Erling Braut Haalands hjemmedebut og Mesternes mester på NRK. Foto: REUTERS/VG

Håndballen unngår stjernekollisjon

MALMÖ (VG) Semifinalekampen mellom Norge og Kroatia går klokken 18 fredag. Ifølge TV3 er det i tråd med deres ønsker.

Ifølge den opprinnelige tidsplanen skulle vinneren av gruppe II, altså Norge, spille kl. 20.30, men Sander Sagosen & co. vil nå være ferdigspilt når NRK ruller ut sin stjernerekke, «Mesternes mester», «Nytt på Nytt» og «Lindmo» på fredagskvelden.

NENT Group, som har rettighetene til både håndball-VM og Bundesliga, sender også Erling Braut Haalands hjemmedebut for Borussia Dortmund mot Köln klokken 20.30 fredag kveld, samtidig med den andre semifinalen i håndball-EM.

Dermed unngår TV3 frontkollisjon mellom håndballen, Norges heteste fotballspiller og et av Norges mest populære TV-program.

– Dette er i tråd med våre ønsker, sier Sjur Molven, som ansvarlig for EM-sendingene hos TV3 og Viaplay.

les også

Folkebørsen: Reservenes festaften

Ifølge Molven var det opprinnelige oppsettet «tentativt» og semifinaletidspunktene ikke spikret før onsdag kveld. Norsk TV3 fikk altså det tidspunktet de ønsket, og Spania og Slovenia skal isteden ha avkast 20.30.

les også

Berge stolt over reservene: – Jeg setter dem i en vanskelig situasjon

– Herrene er fortsatt ubeseiret så langt i mesterskapet, og vi ser en interesse i å følge våre sendinger og landslagsherrene. Vi er selvfølgelig veldig fornøyd med seertallene så langt, både på TV3 og Viaplay, og vi ser flere rekorder mot tidligere mesterskap, sier Cecilia Gave, sportssjef NENT Group Norge.

– Nå vil vi følge herrene hele veien til hva vi håper blir en gullfinale i Stockholm.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder