SUKSESSTRENER: Christian Berge (foran i midten), her fra semifinalebragden mot Kroatia i årets håndball-VM. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Berge blir i Norge – får solid lønnsøkning på over 200.000 kroner

Christian Berge (43) fortsetter i Norge-jobben fordi han vil til topps i mesterskap, og av hensyn til familien. At han får en solid lønnsøkning på veien av egen sjef betyr ingenting.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det var flere ting som gjorde at jeg valgte å bli i Norge. Det er for det første en fantastisk spennende jobb. En dag skal vi «stå på toppen». Det kommer laget til å gjøre hvis de jobber like hardt videre. Alt ligger til rette for at vi skal komme dit. Laget er ungt, talentfull og jobber steinhardt for å ta neste steg, sier Berge til VG.

– Så er det familieperspektivet. Det stod sterkt. Det passer egentlig aldri å flytte en hel familie. Timingen var ekstremt dårlig sånn sett. Vi har unge barn som trives veldig godt både på skole og venner. I tillegg har vi (han og kona Turid Domaas Berge) en veldig bra omgangskrets. Vi vet hva vi har og setter veldig stor pris på det, sier Norges landslagssjef for håndballgutta.

Lest denne? Veteranen tok VM-sølv – gir seg på landslaget

Interesse fra storklubb

Tidligere tirsdag kunne generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud, fortelle at Norges suksesstrener fra VM i Frankrike velger å fortsette i sin kontrakt med NHF. Den utløper til EM 2020.

Det har ikke vært noen selvfølge. Berge har nemlig vært tett linket til den tyske storklubben Flensburg-Handewitt. Tyskerne skal ha kontaktet 43-åringen før verdensmesterskapet i januar. Berge skal ha gjort det klart at Norge-jobben stod i fokus under VM.

Da han landet på Gardermoen med det sensasjonelle VM-sølvet i bagasen understreket Berge at han «hadde verdens beste jobb», men hadde «lært seg at man aldri skal si aldri». Flensburg var fortsatt interessert. Nå er imidlertid alle spekulasjoner om et jobbskifte over.

Så du denne? Tre nordmenn på VMs all star-lag

Solid lønnshopp

Det er håndball-topp Langerud strålende fornøyd med. Så fornøyd at han like gjerne endret Berges kontrakt ti måneder før den opprinnelig skulle reforhandles.

– Vi har endret grunnlønnen hans. Han hadde i sin avtale at den skulle vi forhandle 1. januar 2018. Den prosessen har jeg forskuttert litt, sier han.

– Og hvor mye er det snakk om?

– Han kommer til å tjene 1.250.000 kroner. Det betyr at våre to landslagssjefer tjener det samme. Det er rammen vi jobber etter. Det er likevel et godt stykke til hva man avlønner i tyske klubber. Jeg må si at jeg aldri har opplevd at Christian har vært opptatt av lønnsdiskusjon, men dette er vår måte å si at vi setter pris på det han har gjort, sier Langerud til VG.

Det betyr, ifølge Langerud, at Berge har gått opp et sted mellom 200.000-240.000 kroner i lønn sammenlignet med hans forrige kontrakt.

Tar kona med på ferie

Berge sier at det kun har vært Flensburg «som har vært på ham». Ingen andre klubber. Trønderen bedyrer at økonomi ikke har hatt noe å si i prosessen. Han har det bra nok fra før. Han ler imidlertid når VG tar opp at Langerud sørget for lønnshopp.

– Det setter jeg veldig pris på, sier han, og hinter om at han tar med kona på reise som følge av hakket bedre lønn.

Nå starter jobben mot det Berge håper blir enda flere medaljer. Han mener Norge traff blink da laget fikk mange samlingsdøgn i forkant av årets verdensmesterskap. Den delen vil han forsøke å gjenskape til neste mesterskap, men tilbake i hverdagen må landslagstreneren tenke litt annerledes.

– Det er vanskelig med tanke på det programmet utøverne har i klubbene. Vi fikk veldig bra betalt for antall samlingsdøgn før VM. Nå må vi først dra rundt til spillerne og deres klubber. Der skal vi skape gode relasjoner til guttene, noe som er det viktigste vi gjør, og så får vi se om de først kan ta steg der, sier Berge.

Nyheten om at Berge nå definitivt fortsetter blir naturligvis tatt godt i mot blant sentrale spillere.

– Det er viktig for kontinuiteten i laget slik at vi kan bygge videre på det vi har. Det hadde vært tungt å starte på nytt nå. Men jeg ville heller ikke gått fra landslagsjobben, sier Espen Lie Hansen til VG.

Les også: Sjekk Lie-Hansens fly-frieri til Petter Stordalen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder