FINALE-KONGEN: Josef Pujol styrte Elverum til seier i sluttspillet. ØIF Arendal-spillerne August Pedersen (7), Oleg Macharashvili og Josip Vidovic klarte ikke å stoppe svensken.

FINALE-KONGEN: Josef Pujol styrte Elverum til seier i sluttspillet. ØIF Arendal-spillerne August Pedersen (7), Oleg Macharashvili og Josip Vidovic klarte ikke å stoppe svensken. Foto: Østlendingen

Josef Pujol viste klasse – Elverum knuste ØIF Arendal i finalen

ELVERUM (VG) (Elverum-ØIF Arendal 25-20, 2–1 i kamper) De sikret seg den sjette sluttspillseieren på rad. Mye takket være en strålende Josef Pujol (23). Svensken avsluttet med gull i Elverum.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Hvis du som håndballtrener vil vinne noe, så henter du Pujol. Hans vinnerinstinkt er hans beste egenskap. Jeg vil svært gjerne jobbe med ham igjen senere, sier Elverum-trener Michael Apelgren.

Pujol er for første gang tatt ut på det svenske landslaget og debuterer i juni.

Riegelhuth scoret 12 finalemål: – Larvik kan fortsatt vinne i Norge

– Det er et lite steg på veien, men jeg vil være med på det største. EM, VM og OL. Året i Elverum har vært en fint steg på veien med spill i Champions League, mener stockholmeren som avsluttet med syv scoringer og ble kåret til finalens beste spiller.

– Nå blir det feiring på «Lokket» her i Elverum. Det blir bra selv om det ikke er Stureplan, ler han og mener Elverum som lag har vokst på motgangen i vår.

Trener Apelgren var utestengt i en måned av sluttspillet etter tre bevisste røde kort i serieavslutningen.

VANT TIL SLUTT: Michael Apelgren feirer gullet sammen med Svein Støa og resten av Elverum-supporterne. Foto: Østlendingen

– Ethvert gull er spesielt, men dette har vært veldig «jobbigt» for meg personlig. Vi har jobbet som svin for å vinne dette, beskriver han mens spillerne feirer i garderoben før gullet blir delt ut.

Apelgrens private kamp: – Det har vært kjempetøft

Den tradisjonsrike håndballklubben fra Sør-Østerdal vant sin sjette strake seier i sluttspillet og har gjennomført sin beste sesong noensinne. Elverum satte rekord for et norsk herrelag med åtte poeng i gruppespillet i Champions League. De vant også seriegullet suverent, men cupfinalen ga et bittert tap for Haslum i desember.

Da kom Pujol rett fra skade.

Det gjorde playmakeren definitivt ikke da Elverum og ØIF Arendal skulle gjøre opp etter at de to første finalekampene har endt med en seier til hvert av lagene.

Pujol fikk «frimerke» i 2. omgang etter at han hadde bestyrt det meste da Elverum snudd en svak åpning – 1–4 – til 13-9-ledelse ved pause. Slovenske Tine Poklar skjøt pokalen hjem med sine syv mål, mens Pujol prikkskjøt fem straffer og endte på syv mål. André Lindboe imponerte også med scoringer av internasjonalt format.

Sørlendingene slet tungt med angrepsspillet. Hverken Josip Vidovic, Oleg Macharasvili eller Eirik Heia Pedersen fikk det til å stemme. Sondre Paulsen og forsvarsesset Kenny Ekman leverte en bra finale sammen med 38-årige Andre Jørgensen Hofstøl. Paulsen scoret seks, men bommet til slutt på straffe mot Morten Nergaard.

– Arendal er gode til å gjøre oss dårlige. Utrolig moro å ta dem til slutt, sier Elverum-kapteinen.

Larvik-legendene gir seg: – Finere forbilder får du ikke

Keeperen leverte sin vane tro en god finale og vant med dette sin niende tittel for Elverum (seks sluttspill, to seriegull og ett NM-gull). Han reddet 14 av 33 skudd. Også forsvarskjempen Aleksander Børresen har vunnet ni titler med Elverum. 31-åringen vant også flere titler med Sandefjord. I finalen måtte 2,04-mannen ut, men kom inn igjen og fullførte sin aller siste kamp. Nå legger han opp.

– Han kommer ikke til å kunne gå før jul! Det er en legende som slutter, mener Michael Apelgren.

For Josef Pujol var dette også den siste kampen i en svært vellykket sesong i Elverum. Svensken vet ennå ikke hvor ferden går videre. Den ungarske høyrekanten Tamas Ivancsik forsvinner også sammen med Erik Toft. Elverum har signert Magnus Fredriksen (Falk), Kevin Gulliksen (Bækkelaget) og Kristian Ørsted (Bjerringbro-Silkeborg). Det er ventet at klubben også vil erstatte med ytterligere en bakspiller.

GULL NUMMER NI: Morten Nergaard (89) og resten av Elverums mesterlag tar av i gullfeiringen. For keeperen er det tittel nummer ni med moderklubben. Foto: Østlendingen

– Vi får bra erstattere. Vi skal ta dem under vingene og lære dem vinnerkultur i Elverum, lover Morten Nergaard.

Elverum vant torsdag: – Følte meg best i verden

ØIF Arendal sjokkstartet finalen ved å lede 3–0 etter bare to minutter, men resten av omgangen var hjemmelagets. Morten Nergaard sto for redningene bak et hardt arbeidende forsvar.

Elverum omsatte det defensive arbeidet i lynkjappe kontringer. Josef Pujol og Tine Poklar bestyrte kontringene – der Elverum scoret seks mot Arendals ene mål før pause.

2210 tilskuere fikk ferten av nok en sluttspillseier i Terningen Arena. De siste fem minuttene sto publikum og klappet Elverum ut av sesongen som har vært både Elverums og Norges beste sesong i herrehåndballen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder