SUVEREN MOT TYSKLAND: Heidi Løke ble tatt knallhardt , men svarte Tyskland med ni scoringer. Nå gleder hun seg til VM-kvartfinalen onsdag. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Heidi Løke venter seg «håndballkrig» onsdag: Hammerseng om motstanderen i kvartfinalen: – De er tøffe i trynet!

FREDERIKSHAVN (VG) (Tyskland-Norge 22-28) Fra en enkel seier mot tyskerne til «håndballkrig» mot Montenegro onsdag. Gro Hammerseng-Edin mener Norge må være forberedt på alt i Kolding. Heidi Løke elsker å møte VMs røffeste lag.

 • Jostein Overvik
 • Per Opsahl
 • Bjørn S. Delebekk

Artikkelen er over fire år gammel

EM-vinnerne fra 2012 er ikke formelt klare for kvartfinalen, men det kommer til å ordne seg mandag. Thorir Hergeirsson garanterte allerede lørdag at Katarina Bulatovic & co. slår Angola i Herning. Etter Tyskland-seieren modererte han seg til «80-20».

– For meg blir dette krig gjennom hele kampen. Jeg liker slike kamper veldig godt, sier Heidi Løke etter å ha scoret 9 og spilt til 9 poeng på VG-børsen mot Tyskland.

Herrem om Løke: – Hun er en maskin

– Du elsker slike kamper?

VM-EKSPERT: Gro Hammerseng-Edin spår en tøff kvartfinalekveld mot Montenegro. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

– Ja, ja. Jeg er vant til at det er tøft. Jeg føler at vi har lag til både å spille dem ut og slite dem ut. Nøkkelen ligger i tempoet. Vi er bedre trent enn dem, mener Heidi Løke etter en av sine aller beste kamper på det norske landslaget.

– Kjempegøy. Jeg satte virkelig pris på at jeg lykkes i forsvar. Det var det aller viktigste for meg, sier hun.

Hun har ikke møtt Montenegro med Norge siden den tapte EM-finalen for tre år siden. Men har hatt en mengde tøffe Champions League-kamper mot klubblaget Buducnost fra hovedstaden Podgorica. Treneren og mange av spillerne er de samme.

Hammerseng og Larvik tapte for dem i Champions League-finalen i mai. Hun er ikke fremmed for at Europas beste klubb burde hatt to røde kort i den knallharde bataljen i Budapest. Både hun og kona Anja ble grisetaklet.

Sjekk VGs spillerbørs: Er du enig i karakterene?

– Montenegro bruker alle knepene i boken. De er tøffe i trynet, sier Hammerseng-Edin til VG. Hun er i VM som TV 2-ekspert.

Norge slo Montenegro både i VM for fire år siden og i OL-finalen i London i 2012.

Fire måneder senere vant Montenegro EM-finalen i Beograd etter fire ekstraomganger.

Husker du Sullands gullfinale mot Montenegro?

– Det betyr ikke noe at vi ikke har møtt dem etter den tid. Det er en akkurat like stor bakdel for dem som for oss, mener Thorir Hergeirsson.

– Det er viktig å huske at Montenegro ikke er helt det samme som Buducnost. I forhold til det laget vi tapte for i Champions League mangler jo både Cristina Neagu (Romania), Dragana Cvijic (Serbia) og Clara Woltering (Tyskland), minner Hammerseng om.

I storvokste Cvijics fravær tar Suzana Lazovic ofte de tøffeste takene i forsvar.

KNALLTØFFE DAMER: Montenegro smeller til forsvar. Her er det Danmars Kristina Kristiansen som får juling av Marija Jovanovic, (til venstre) og forsvarssjefen Suzana Lazovic. Foto: Jens Dresling , Ap

– Hun spiller helt bevisst på grensen. Montenegro både bruker feltet, filmer brøyt og går så langt de bare kan. Jeg tror det er stor fordel for Norge å ha en strekspiller som Heidi i denne kampen. Dommerne har strammet inn rundt trøyeholding og strekspilleren i VM. Montenegro vil spille tøft, men det er ikke sikkert de vil gå like langt som mot oss. Norge må bare fortsette med tempoet sitt og ta de tøffe duellene i angrep, anbefaler Gro Hammerseng-Edin.

Kommentar: Slik kan gullveien bli i EM

Hun var Norges store stjerne da EM-gullet ble vunnet i Danmark for fem år siden – og avsluttet etter det sine 10 år på landslaget. VG spør hva 35-årige Gro gjør om Stine Bredal Oftedal blir skadet foran OL i Rio.

– Jeg tar telefonen om Hergeirsson ringer. Men Stine blir ikke skadet, lover hun med et stort smil og innrømmer at de rykker litt i kroppen når hun setter sine skinnbuksebekledde ben på VM-arenaen.

Onsdag blir Hammersengs etterfølger – både med kapteinsbindet og i trøye nummer 10 – igjen en nøkkelspiller.

Fikk du med deg? Mari Molid ute med skade

– Montenegro blir beintøft. De har et forsvarsspill som gjør at vi må være forberedt på at det smeller, og vi må opp et hakk på tøffhetsskalaen, sier Stine Bredal Oftedal.

FARLIG SKYTS: Katarina Bulatovic har senket både Norge og Larvik i internasjonale håndballfinaler. Foto: Andrej Isakovic , Afp

Selv om Larvik tapte scoret Nora Mørk hele 10 mål mot Buducnost i den tapte Champions League-finalen sist vår.

– Montenegro spiller ekstra tøft. Vi vet at det kommer noen ekstra etterslenger fra dem. Det er vi forberedt på. Jeg har utrolig lyst til å slå dem. Det er på tide, sier hun.

Camilla Herrem kommer til å stå ansikt til ansikt med den montenegrinske toppscoreren, Jovanka Radicevic (34 mål). Høyrekanten, som nå spiller i makedonske Vardar, blir en hard nøtt.

– Forsvaret blir nøkkelen. Akkurat som mot tyskerne må ta duellene, mener Herrem etter nok en god VM-kamp på Norges venstrekant.

Men aller farligst er Katarina Bulatovic. Den høyreiste høyrebacken dundret inn åtte mål da Norge tapte EM-finalen og syv mål da Larvik tapte Champions League-finalen.

Over halvparten av VM-vinnerne er borte

– En klassespiller. Det handler det om å komme langt nok ut på Bulatovic. Hun kan score fra både 10 og 11 meter, advarer Gro Hammerseng-Edin. 31-årige Bulatovic har i tillegg til EM-gull fire Champions League-titler i beltet.

Pernille Wibe var sterk som norsk forsvarssjef i Mari Molids erstatter mot Tyskland. Hun sier:

– Det var mange tøffe dueller mot Tyskland, og det passet veldig bra nå som det ser ut til at vi skal møte Montenegro. De spiller nemlig helt på grensen fysisk sett, og egentlig ganske ofte over grensen. Tyskerne hjalp oss med forberedelsene.

PS! Både regjerende verdensmester Brasil og Sverige ble slått ut av VM i går kveld. Dermed blir vinneren av Danmark-Romania Norges semifinalemotstander fredag og Montenegro blir slått i kvartfinalen.

Les også

 1. Slik spilte håndballjentene mot Tyskland

  FREDERIKSHAVN (VG) Veteranen Heidi Løke (33) var etter VGs mening Norges beste spiller i søndagens kamp mot Tyskland.
 2. Herrem om Løke: – Hun er en maskin

  FREDERIKSHAVN (VG) (Tyskland - Norge 22-28) Kari Aalvik Grimsbø (30) storspilte i målet, og Heidi Løke (33) ga tyskerne…
 3. Sjekk: Så mange VM-vinnere har forsvunnet

  FREDERIKSHAVN (VG) Over halvparten av laget som vant VM-gull for fire år siden er borte.
 4. Auda! Norges «forsvarssjef» skadet før Tyskland-møtet

  FREDERIKSHAVN (VG) Landslagstrener Thorir Hergeirsson (51) vet ikke om han kan bruke Mari Molid (25) i åttedelsfinalen…
 5. Etter den herlige «dobbeltseieren» over Spania: Slik kan Norges gullvei bli i VM

  FREDERIKSHAVN (VG) (Norge-Spania 29-26) En stor seier. Ikke bare over Spania. Men også for den videre veien i VM.

Mer om

 1. Håndball-VM
 2. Gro Hammerseng-Edin

Flere artikler

 1. Mørk om Montenegros stil: – Jeg liker det dårlig

 2. Har aldri diskutert håndball med Montenegro-treneren: Hergeirsson: – Jeg har ikke noe forhold til ham

 3. Testet Norges tøffe bortebane: Stine Bredal Oftedal reddet Györ fra smell

 4. Lover skriking, banning og aggressivitet i kvartfinalen: Hasanic debuterte for Norge i fjor

 5. Hergeirsson om innkalte Alstad: – Lettere for en slik spiller å steppe inn

Fra andre aviser

 1. Heidi Løke herjet i overlegen Norge-seier mot Tyskland

  Bergens Tidende
 2. Dette er Montenegros svar på «Skjønnheten og udyret»

  Bergens Tidende
 3. Løke om mulig kvartfinalemotstander: - De spiller tøft, men de skremmer ikke meg

  Bergens Tidende
 4. Dette gir Norges landslagssjef håp om bedring

  Bergens Tidende
 5. Løke om mulig kvartfinalemotstander: - De spiller tøft, men de skremmer ikke meg

  Aftenposten
 6. Nora Mørk: - Montenegro er dårligere enn Buducnost

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder