NØKKELSPILLER: Camilla Herrem jubler etter en scoring mot Romania i VM-semifinalen. Veteranen var en av Norges aller beste spillere i mesterskapet som endte med gull. Nå er hun klar for storklubben Vardar.

NØKKELSPILLER: Camilla Herrem jubler etter en scoring mot Romania i VM-semifinalen. Veteranen var en av Norges aller beste spillere i mesterskapet som endte med gull. Nå er hun klar for storklubben Vardar. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

VM-herjing sikret gullkontrakt for Herrem

Camilla Herrem (29) var en av Norges beste spillere i VM før
jul, og det bidro sterkt til at den makedonske storklubben HC Vardar meldte sin interesse. Nå har hun skrevet under på karrierens mest lukrative kontrakt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I dag ble kjent at hun spiller i danske TVIS Holstebro frem til sommeren, og så blir det to år i Makedonia.

– Da kontrakten med Vardar kom på bordet var det ikke noen tvil. Jeg var nede der og kikket, og dette blir et nytt eventyr, sier Herrem til VG.

VM-JUBEL: Camilla Herrem (t.v.) og Stine Bredal Oftedal koser seg med VM-pokalen etter finaleseieren mot Nederland i desember. I bakgrunnen skimtes Ida Alstad (t.v.), Stine Skogrand og Marta Tomac. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Slik forklarer Herrem de fantastiske tallene

– Nå er jeg 29 år gammel og dette blir nok min siste kontrakt i utlandet. Det var aktuelt med Norge nå også, men jeg ser veldig frem til denne utfordringen, sier venstrevingen som gleder seg til å bli lagvenninne med keeperne Irina Suslina og Amandine Leynaud i tillegg til Andrea Penezic, høyreving Jovanka Radicevic (Montenegro) i tillegg til den nysignerte høyrebacken Alexandra Lacrabere som spiller på det franske landslaget.

Finalehelt

– Det virker som en veldig fin gjeng. Det er ikke noen av spillerne jeg har hatt mye kontakt med før, men jeg har vært på hils med mange av dem, sier Herrem som tror Vardar skal kunne være med å kjempe om Champions League-triumf de kommende årene.

Hun toppet et fantastisk VM i Danmark i desember med å scoresyv mål i finalen mot Nederland. Fra sin vingposisjon hadde hun en imponerende uttelling gjennom hele mesterskapet, og ble Norges toppscorer i finalen.

– Det hadde nok en del å si for Vardar hvordan jeg gjorde det i VM. Jeg er veldig fornøyd med mesterskapet og uttellingsprosenten. Det hjalp nok på, sier 29-åringen.

– Er dette din beste kontrakt i karrieren?

– Ja, det kan jeg bekrefte at det er, og det er nok min siste kontrakt i utlandet. Jeg begynner å dra på årene nå, vet du.

Mislykket Romania-opphold

HÅNDBALLPAR: Camilla Herrem og Steffen Stegavik giftet seg i Sola kirke sommeren 2013. Foto: Øyvind Jacobsen , VG

Hun var mange sesonger i Byåsen før det ble rumenske Baia Mare i 2014, men der fant ikke Herrem seg til rette i det hele tatt til tross for at ektemannen Steffen Stegavik spilte for herrelaget i samme klubb.

– Det fungerte ikke så bra der, men jeg føler at dette er mye mer profesjonelt og passer meg bedre. Jeg er veldig trygg på at jeg skal finne meg til rette her.

Herrem om tiden i Romania: – Det har vært veldig tøft

Herrem dro altså til Danmark, mens Stegavik havnet i Elverum. Nå skal også han være høyaktuell for å flytte til den makedonske hovedstaden Skopje der Vardar holder til. Han blir koblet til Vardars herrelag og i samme by holder også Metalurg til.

– Vi prøver å finne en løsning på det, og forhåpentligvis ordner det seg. Jeg er jo tidlig ute, men måtte gi et raskt svar. Så håper jeg selvfølgelig at det ordner seg med Steffen også. I de ti årene vi har vært sammen, så har vi bare bodd sammen i tre.

Herrem er klokkeklar på at hun er topp motivert for videre satsing på landslaget. OL i Brasil i august er det store høydepunktet.

– Det handler veldig mye om å trene meg skikkelig opp til OL, og det står ikke på motivasjonen. Jeg skal virkelig gjøre alt i min makt for å komme meg med i Rio-troppen, sier Herrem som var med å sikre OL-gullet i London for fire år siden. I tillegg står hun med to VM-gull og tre EM-gull.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder