RUSSISK SJEF: Jevgenij Trefilov er etter hvert blitt 60 år, men holder stadig koken som landslagssjef for de russiske håndballjentene. Her under VM sist desember.

RUSSISK SJEF: Jevgenij Trefilov er etter hvert blitt 60 år, men holder stadig koken som landslagssjef for de russiske håndballjentene. Her under VM sist desember. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Håndball-Trefilov: De prøver å skape inntrykk av at vi er en bande narkomane

Jevgenij Trefilov (60) raser over at russiske utøvere blir utestengt fra Rio-OL.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– De prøver å sverte oss for hele verden. De prøver å skape et inntrykk av at vi er en bande med narkomane, sier den kjente håndballtreneren i et intervju som er publisert på det russiske håndballforbundets hjemmesider.

Hans håndballjenter får etter alt å dømme delta i OL, men mange russiske utøvere er utestengt etter IOCs avgjørelse sist helg om at de internasjonale særforbundene skal bestemme hvem som oppfyller kravene.

Les også: Håndballjentene i OL: Regn med trøbbel.

– Det er nå et press på Russland overalt. Mange i vesten liker ikke det faktum at vår president (Vladimir Putin) ikke danser etter deres pipe. At han ikke gir fra seg Barentshavet, på samme måte som Eduard Sjervarnadze (utenriksminister i Sovjet-tiden) ga fra seg Okhotsk-havet (øst for Russland, nær Japan).

– Den gang vi sto i positur som en svømmer som skal stupe i vannet, var alle fornøyde, russere var snille. Men så snart vi rettet oss opp, så kom angrepet umiddelbart. Russere ble dårlige mennesker, fortsetter Trefilov.

Les også: Amanda Kurtovic avgjorde i siste sekund.

Han mener at de sparkede toppsjefene Sepp Blatter i FIFA og Lamine Diack i IAAF var bra karer.

– Blatter hadde et normalt forhold til Russland, ikke sant? Han ble fjernet.

Trefilov fastslår at den kalde krigen er tilbake. Og at den også er kommet til idretten. Og at det er en stor plan.

Les også: Frankrikes veterantrener: – Norge klare OL-favoritter

– Det viktigste målet for denne sammensvergelsen er å frata Russland fotball-VM i 2018, mener håndballsjefen.

Han hevder også at amerikanerne hjernevaskes til å tro at Russland skal angripe USA.

Jevgenij Trefilov hevder at det har vært bare én dopingsak i russisk håndball, og det var lenge siden. Det gjaldt Aleksandra Tarasikova, som ledet de sovjetiske håndballjentene til gull i VM i 1990 og Samveldet av uavhengige stater til bronse i OL i 1992 (tap for Norge i semifinalen).

Ellers: det er klart at Trefilov må unnvære en skadet Ludmila Postnova i Rio.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder