USIKKER FREMTID: Anja Hammerseng-Edin, Karoline Dyhre Breivang og Larvik har vunnet 30 kamper på rad, men landslagskaptein Breivang vet fortsatt ikke om hun får fornyet kontrakten med klubben. Foto:Trond Reidar Teigen,NTB scanpix

Norges beste håndballklubb nærmer seg trygg grunn: Fylkeskommunen vil redde Larvik

Larvik har vunnet dagens største seier allerede før kveldens eliteseriekamp mot Nordstrand. Vestfold Fylkeskommune vil gå inn med en redningspakke som skal inneholde bortimot en million kroner.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Anja Hammerseng-Edin ble toppscorer med seks mål da Nordstrand ble satt på plass med 31-23 i Larviks 31. strake seier denne sesongen. Det setter Vestfold Fylke tydelig pris på.

– Det har vært viktig for oss å benytte våre muligheter til å redde en av verdens beste håndballklubber, samtidig som det er til nytte for oss som fylkeskommune, sier gruppeleder i Høyre, Rune Hogsnes i en pressemelding.

Til Østlandsposten bekrefter Fremskrittspartiet at det er snakk om 500- til 800.000 kroner i en spnsoravtale pluss at fylkeskomunnen er villig til å diskutere et relativt stort beløp klubben skylder i halleie. Vestfold Fylkeskommune eier Arena Larvik sammen med kommunen.

Usikre landslagsspillere

– En veldig god nyhet for oss, menn det står fortsatt mye jobb igjen, sier daglig leder Harald Gaupen.

Blant annet er kontraktsituasjonen til flere spillere usikker. Hverken Karoline Dyhre Breivang eller Linn Jørum Sulland vet om de har Larvik som arbeidsgiver neste sesong.

– Antallet spillere må ned, sier Gaupen.

Les også: Gagner ikke oss å tenke på alt som går til helvete

– Vi kan ikke si at klubben er reddet fra konkurs, men det begynner å bli bra med lys i tunnellen, beskriver den daglige lederen.

Larvik hadde opprinnelig satt 20. februar som D-dag i redningsaksjonen. Fristen er utvidet til 27. februar. Med det fylkeskommunale bidraget nærmer klubben seg fire av de fem millioner kronene som skal hentes inn av kapital.

Aktuelt med lønnskutt

Utgiftene skal også reduseres med fem millioner. Foreløpig har de suksesfulle spillerne – fire av dem ferske europamestre – sluppet unna lønnskutt.

– Det kan fortsatt bli aktuelt, men vi har ikke snakket med spillerne, opplyser Gaupen.

Han håper fortsatt på en løsning rundt tapssluket Jippi Lekeland. Larvik har tapt seks millioner kroner på fiaskoprosjektet, men har fortsatt et håp om salg eller utleie.

Skrekktallene fra klubbens ureviderte regnskap for 2014 er et underskuddm på 9,8 millioner og negativ egenkapital på 11,6 milliober kroner.

– Vi har en kortsiktig gjeld på på over åtte millioner kroner. Den er tøff betjene, sier Harald Gaupen. Han vil ikke si om det er aktuelt å be kreditorene om en akkord, men legger ikke skjul på at klubben vanskelig kan leve med en slik gjeldsbyrde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder