18-åring sørget for seier da Stabæk slo Larvik i NM-semifinalen

(Larvik-Stabæk 36-37 e.e.o.) 18-åringen Henny Reistad scoret 13 mål, og ble hovedperson i et nervepirrende håndballdrama om plass i NM-finalen.

NM-finalen spilles i Oslo Spektrum 29. desember. Kristiansand Vipers senket Storhamar med nimålsseier i den første semifinalen som ble spilt tirsdag.

Onsdag (i kveld) ble motstanderen klar. Og det ble altså en 18-åring som ble kampens store spiller.

– Alt satt. Spillet og forsvaret vi hadde øvd på fungerte bedre og bedre utover kampen. Vi hadde troen på at vi skulle vinne, sier Reistad til VG.

Semifinaleheltinnen fyller 19 år i februar. Hun endte på 13 nettkjenninger, men forteller at hun ikke talte scoringene underveis.

– Det var veldig deilig å score. Jeg prøver å få til mye i hver kamp, sier hun til VG.

Og samtidig som Reistad herjet mot Larvik, så spilte Elverum i mesterligaen mot Kadetten Schaffhausen. Hvordan det gikk kan du lese her!

Matchvinner

I Larvik sto det 35-35 etter første ekstraomgang. Reistad selv ble matchvinner med Stabæks mål nummer 37, 18-åringens 13. mål.

Henny Reistad gikk nådeløst i angrep i ekstraomgangene, og fortsatte og herje der, som hun gjorde i ordinær tid.

SCORINGSMASKIN: Stabæks Henny Reistad (t.h.) var ustoppelig i NM-semifinalen mot Larvik med tretten mål. Her jubler hun for en av sine scoringer i 1. omgang. Foto: HANDBALLTV.COM, SKJERMDUMP

Og det ble drama også i ekstraomgangene. Reistad startet med å fintet vekk Larvik-forsvaret, hun ble tatt og sørget for straffekast umiddelbart. Den satte Jenny Sneve i mål.

Men Larvik svarte.

VM-overraskelsen Emilie Christensen satte inn 33-33.

– Vi spilte på bortebane, 95 prosent heiet på Larvik. Vi presterer nesten bedre på bortebane. Vi tar med stemning på en positiv måte til vår fordel, sier Reistad.

Mer trening i jula

Nå gleder hun seg til NM-finale i romjulen.

– Jeg tror det blir veldig gøy. Det er en drøm å spille i Spektrum. Vipers er storfavoritter, sier Reistad og legger til:

– Vi hadde uansett planlagt noen treninger i jula, men nå blir det nok noen flere frem mot finalen. Men det blir en bra jul uansett, kosen blir ikke ødelagt, sier Reistad til VG.

Ubeskrivelig glede

Larvik-treneren deppet etter kampslutt.

Det er noe av det tyngre på en stund. Det skal jeg være ærlig å innrømme. Forsvarsspillet var helt under båten, sier Tor Oddvar Moen til handballtv.com etter kampen.

Stabæk-trener Pål Oldrup Jensen smilte stort.

– Vi skal tørre. Konsekvenstenkingen skal ikke være for stor. Når vi er gode så går vi rett på mål, når vi ikke er så gode, så går vi på tvers, sier Jensen til handballtv.com.

Han innrømmer at de var litt heldige.

– Gleden er ubeskrivelig, sier Stabæk-treneren.

Larvik startet best

Men det var Larvik som kom best i gang på hjemmebane. Stabæk tok timeout da Larvik ledet 8-5 etter 11 minutter.

Men Larvik økte til en femmålsledelse. Men så startet Stabæk opphentingen: Etter 24 minutter var de bare ett mål bak: 16-15. Da var det Larvik-trener Tor Oddvar Moen sin tur til å be om timeout.

To minutter før pause var lagene like langt: 17-17.

Reistad med målshow

Reistad scoret sitt åttende mål på ti skudd i første omgang da hun utlignet til 18-18.

– Reistad plaget jo livet av oss, sier Geir Oustorp i trenerteamet til Larvik på handballtv.com i pausen.

Begge lag scoret ett mål til før de gikk i garderoben.

– Det er sikkert morsomt å se på. Det er mye mål da, men det er jo nesten som et sluttresultat å regne, sier Oustorp på handballtv.com.

Her er Henny Reistad på Stabæks instagramkonto foran kvartfinalen i oktober:

Etter pause scoret gjestene det første målet. Lagene fulgt hverandre tett, 23-23 etter 38 minutter. Henny Reistad var ustoppelig og sendte Stabæk opp i tomålsledelse med sin ellevte scoring. Sekunder etter scoret hun sitt tolvte mål på femten forsøk.

Drama

Men Larvik kom tilbake. Åtte minutter før slutt var Stabæk ett mål foran. Mot slutten fulgte de hverandre helt tett. Det ble rett og slett litt drama for å komme seg til NM-finalen.

Begge lag sløste bort muligheter helt på slutten.

Etter 60 minutter var det 32-32, dermed ble det ekstraomganger.

PS! Linn Jørum Sulland scoret syv mål for Kristiansand Vipers i tirsdag, men storscoreren er vraket fra VM-troppen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder