SPLITTER: Sander Sagosen har spilt med danske Mikkel Hansen (i midten) i PSG siden overgangen sommeren 2017. Her er stjerneduoen fra VM tidligere i år, der de møttes i finalen. Til høyre Henrik Møllgard. Foto: Bjørn S. Delebekk

Sagosen bytter ut PSG med tysk toppklubb neste år: – Dette er en liten bombe

Norges beste håndballspiller Sander Sagosen (23) bytter ut Paris Saint-Germain til THW Kiel i Tyskland i 2020.

Det bekrefter håndballstjernen overfor VG fredag formiddag. Han har inngått en intensjonsavtale med Kiel som betyr at han signerer en treårskontrakt fra 2020 med Bundesligatoeren. Slike «forhåndsavtaler» er ikke uvanlig i håndballen, og det betyr at han også spiller neste sesong i PSG, i tråd med kontrakten nordmannen har der.

– Dette er en liten bombe og kanskje litt uventet, vedgår Sagosen og avslører at han er på vei til den tyske ferjebyen for medisinsk test og presentasjon i forbindelse med Kiels hjemmekamp lørdag.

Ble koblet til «norskeklubb»

Det var Flensborg Avis som først meldte at Sagosen var enig med den tyske storklubben. Avisen, som skriver både på tysk og dansk, erfarer at den ubeseirede Bundesliga-lederen Flensburg (med Torbjørn Bergerud, Magnus Jøndal, Gøran Johannessen og Sagosens gode venn Magnus Rød i klubben) også var inne i Sagosen-bildet, men at det aldri var seriøse forhandlinger.

– Kiel var den store klubben da jeg var liten. Og det er en interesse rundt klubben som ikke finnes noe annet sted i verden. Dette er et eventyr jeg har lyst til å være med på, begrunner trønderen.

les også

Den utrolige Sander Sagosen: Verdens beste håndballhode

Nylig ble det kjent at Sander Sagosens kjæreste Hanna Bredal Oftedal skifter fra Issy Paris til danske Silkeborg. Flensborg Avis antydet at klubbskiftet hadde sammenheng med et ønske om å bo nær kjæresten, men Sagosen sier til VG at han uansett ville signert for Kiel. Håndballparet ble samboere i Paris da Sagosen byttet ut danske Aalborg med PSG sommeren 2017.

– Vi blir jo uansett boende fra hverandre, men jeg regner med at vi kommer til å finne godt ut av det med den nærheten som er mellom Silkeborg og Kiel, sier Sagosen, som ble kåret til verdens beste spiller i 2018:

Norske Harald Reinkind spiller allerede i Kiel, som har verdens kanskje beste målvaktsduo i landslagskeeperne Niklas Landin (Danmark) og Andreas Wolff (Tyskland). Kroatiske Domagoj Duvnjak er lagets store stjerne, keeper-Landins lillebror Magnus (ving) er også i klubben, samt en Sagosen kjenner privat; «svoger» Rune Dahmke, kjæresten til Stine Bredal Oftedal.

– Jeg har fulgt min egen magefølelse. Dette føles som et riktig valg på alle parametre. Jeg vil prøve Kiel og Bundesliga mens kroppen ennå er ung nok, sier 23-åringen med titler i Norge, Danmark og Frankrike.

Utviklingen hans har vært eventyrlig siden han forlot Haslum etter én sesong. Først dominerte han i danske Aalborg, der han var i tre år, deretter gikk han umiddelbart inn i stjernegalleriet til franske PSG da han ankom som 21-åring for snart to år siden.

Samtidig har han vært med på å løfte norsk landslagshåndball til to VM-finaler som stjerneindividualisten i Christian Berges hurtiggående kollektiv. I januar røk Norge for Danmark i finalen i Herning, men tysk håndballpublikum fikk se Sagosen på sitt absolutt beste da han var ustoppelig i semifinalen i Hamburg, iallfall på lovlig vis:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder