SKUDDSIKKER: Camilla Herrem setter inne ett av sine fire mål for Vardar i lørdagens semifinale i Budapest. Foto: Zsolt Szigetvary AP

Camilla Herrem før venninneduellen i CL-finalen: – Betyr absolutt alt

Camilla Herrem (30) er klar for karriens største klubbkamp. Duellen med venninnen Kari Aalvik Grimsbø (32) kan avgjøre Champions League.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Györ-keeperen var stor da hun sammen med Nora Mørk sikret Györ Champions League-finalen med 26–20 over Buducnost lørdag. Noen timer etterpå puttet Camilla Herrem inn fire mål da Vardar satte fjorårets vinner, Bucuresti, med 38–33 i den andre semifinalen.

Grimsbø imponerte: Sendte Györ til Champions League-finalen

– Det betyr absolutt alt å vinne finalen, sier Herrem. Hun forlater Makedonia etter sesongslutt 29. mai til fordel for moderklubben Sola. Dette er etter alle solemerker hennes eneste sjanse til å vinne Champions League.

– Det kommer til å bli knalltøft, spår hun foran matchen i Budapest hvor Györ har den største hjemmebanefordelen.

Camilla Herrem har fire sesonger sammen med Kari Aalvik Grimsbø i Byåsen og har vunnet både OL, VM og EM med målvakten på landslaget.

SJEF I BURET: Kari Aalvik Grimsbø imponerte da Györ gikk til finalen lørdag. Foto: Attila Kisbenedek AFP

– Jeg skjønner hun sto knallbra i semifinalen, sier Herrem.

Sagosen pakket inn: Fikk juling av Frankrike

– Det er alltid litt merkelig å møte keepere som du kjenner. Jeg tror det er litt annerledes for dem. Men jeg skal holde hodet kaldt, hoppe høyt og finne et hull hvor jeg kan sette ballen, sier Herrem med 37 CL-mål denne sesongen. Hun mener Vardar kan vinne finalen om de får fart på på forsvarsspill og tempoet i kampen.

Kari Aalvik Grimsbø har vunnet fem EM, to OL og to VM med Norge. Men har ennå ikke vunnet noen internasjonal tittel med klubblag. Trønderen har vært verdens beste keeper gjennom sesongen og dominerte også EM-finalen i desember.

Hun opplevde å tape fjorårets høydramatiske Champions League-finale etter fire ekstraomganger. For Nora Mørk blir kampen Champions League-finale nummer fire. Hun vant med Larvik i 2011, men har etterpå opplevd to tapte finaler med den norske mesterklubben.

Les også: Løke får sønn nummer to – vil trene med gutta

– Det henger sinnssykt høyt å vinne Champions League, sier Herrem som i fjor opplevde seier i cupvinnercupen med danske Holstebro.

Antagelig gir året i Vardar Camilla Herrem mer enn en million kroner netto utbetalt grunnlønn. I tillegg kommer bonusene i Champions League. Herrem bekrefter at de er betydelige i klubben som er eid av den russiske milliardæren Sergej Samsonenko, men vil ikke gå inn på summer.

– Men penger er det siste jeg tenker på før en finale, sier hun.

Györ-Vardar, Viasat 4 kl. 17.45 søndag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder