FORTSATT UTENFOR: Sander Sagosen må holde seg på sidelinjen til i november. Her på Lillehammer under PSGs kamp mot Elverum 28. september. Foto: Geir Olsen

Sander Sagosen mister landskamper: – Kjipt

Sander Sagosens (24) lyskeskade er fortsatt ikke leget. Dermed mister nøkkelspilleren Norges viktige EM-oppkjøringskamper mot Spania, og Danmark eller Frankrike i neste uke.

– Selvfølgelig alltid kjipt, melder Sagosen til VG.

– Jeg vil alltid spille kamper og spesielt med landslaget

Håndballstjernen ble skadet i september og måtte se håndballfesten på Lillehammer fra sidelinjen. Trønderens PSG slo Elverum med tre mål da det ble satt publikumsrekord – 12.377 tilskuere – for håndball i Norge.

les også

Espen Lie Hansen om vrakingen: – Det er helt okay

Nå ser det ut til at han mister over en måned med kampaktivitet. Ifølge Sagosen kommer han tilbake på banen i Champions League-kampen mot sin gamle klubb, Aalborg, 2. november.

– Det er status, sier han.

Christian Berge har ikke kalt inn noen ny spiller.

– Dette var planlagt for en stund siden og påvirker ikke laguttaket, sier landslagssjefen til VG. Han må også klare seg uten Kent Robin Tønnesen på grunn av skade.

For Sagosen skal uansett være med landslaget på Jylland kommende uke. Han blir med på treningene, men må altså holde seg unna kampene i Golden League.

– Jeg får lov til å være med laget. Det blir moro å spille håndball igjen, sier han.

les også

Camilla Herrem har aldri opplevd verre: – Nå er det tungt

Sander Sagosen har forsonet seg med den lange skadeperioden. PSG har også hatt Mikkel Hansen på skadelisten de siste ukene, men har klart seg bra uten de to bakspillerstjernene.

Paris-klubben har vunnet 10 strake i den franske serien og Champions League, men kommende lørdag kommer den store testen uten playmaker Sagosen: Barcelona i Spania. Hansen er fortsatt usikker etter hjernerystelsen. Nordmannen blir igjen i Frankrike for å trene med fysioterapeut og fysisk trener.

les også

Mesterskapsløse Barthold toppscorer i Champions League: – Helt klart aktuell

– Det kommer enda viktigere kamper i januar. Jeg bruker denne perioden til å bli ekstra «fit», beskriver Sander Sagosen og tenker selvsagt på EM – som Norge starter i hjembyen Trondheim.

Norge møter Spania i Aarhus torsdag i neste uke. To dager etter blir det et møte med Danmark eller Frankrike på Sagosens gamle hjemmebane, Gigantium, i Ålborg.

Landslagssjefen fant ikke plass til Espen Lie Hansen i troppen, men kantspillerne Sebastian Barthold (Aalborg) og Aksel Horgen (Drammen) får en god mulighet til å spille seg inn i EM-diskusjonen. VM-spillerne Alexander Blonz og Kevin Gulliksen skal sammen med Lie Hansen spille rekruttlandslagets kamper mot Japan.

Inntil Sagosen er skadefri kan du kose deg med denne lekre scoringen fra VM:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder