STORT MØTE: Ana Gros med Norges beste spiller Ingvild Bakkerud. Foto: Vidar Ruud

Slovenia-stjerne tror Norge kan kjempe om VM-gullet

KUMAMOTO (VG) (Slovenia-Norge 20–36) Hun skjøt Norge i fillebiter i første omgang. Slovenia-stjernen Ana Gros mener håndballjentene kan bli verdensmestre selv uten åtte potensielle VM-spillere.

– Selvsagt, selvsagt, svarer hun på VGs spørsmål om Norge kan kjempe om VM-gullet.

Etter de to storseirene i VM-åpningen kan håndballjentene kan begynne å se konturene av en vei mot en semifinale 13. desember. Norge krysser med gruppe B i hovedrunden. Der har både Danmark, Sør-Korea og ikke minst Frankrike avgitt poeng. Det ser med andre ord veldig lovende ut om Stine Bredal Oftedal & co. også slår Serbia tirsdag.

– De er alltid gode. De har så mange kvalitetsspillere. Alle bringer med seg noe inn i laget. Det klart at de vil nå langt i VM, sier Gros som til daglig har høy lønn og stor stjernestatus i franske Brest. Hittil dennesesongen har venstrehånden hennes sveipet inn 40 mål i Champions League.

les også

Mesterskapsdebutant herjet : – Jeg kan gjøre dette videre

Gjennom 18 minutter i 1. omgang ledet Slovenia. Gros hamret inn åtte mål på Silje Solberg før pause.

– Hun skjøt meg inn i mål. heldigvis fant jeg ut av det etter hvert, sier Solberg. Heidi Løke kom etter hvert inn i forsvar mot Gros og leverte et par susende taklinger av typen profesjonell.

– Jeg fikk gitt henne noen trøkker. Det var gøy, det altså, sier Heidi Løke.

Etter pause plusset Ana Gros på med bare ett mål til og satte seg så på benken.

– Vi kan være stolte av 1. omgang, men i 2. omgang gjorde vi for mange feil i starten. Da så vi at det ikke var mer å hente og satte de unge spillerne. Det var logisk å konsentrere oss om den svært viktige kampen mot Angola tirsdag.

Se hvordan Slovenia ble slått med 16 mål:

Norge vant 1. omgang 13–12 og den andre 23–8. Det hadde mye med Slovenia og gjøre, men fremgangen kom også fordi Norge gikk fra 12 feil før pause til bare én etter.

– Det var ikke noen katastrofe for oss, men det er selvsagt ikke moro å tape med 16 mål, sier Gros.

les også

Folkebørsen: Silje Solberg og Bakkerud løftet Norge

Ingvild Bakkeruds innhopp etter 20 minutter snudde på mange måter kampen.

– Selvsagt kjenner jeg Bakkerud. Jeg spilt mot henne og Odense sist sesong og vet at hun er en veldig god skytter. Vi var ikke aggressive nok på henne og hun scoret enkle mål fra ni meter, sier Gros.

Camilla Herrem strålte i pressesonen etter nok en god VM-kamp. Veteranen på 32 år spiller sitt 14. mesterskap og passerte 239 landskamper.

– Det var bare bang, bang, bang. Det er kult. Fy fader. Hun var helt rå, sier Herrem.

les også

Camilla Herrem tok grep i motgangen – har trent med herrelag

Nå venter en ny kamp mot et Balkan-land. Serbia er norsk motstander tirsdag. De har vunnet to strake kamper mot Angola og Cuba, men mangler den skadde stjernen, Andrea Lekic.

– Det blir en litt mer fysisk kamp. Får vi frem det samme tempoet og forsvarsspillet som 2. omgang så skal vi ha de poengene, mener Herrem som selv satte inn seks mål. Hun har bare bommet på ett av 15 skudd i VM-starten.

– Jeg kjenner meg lett i beina og kroppen, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder