SOLID MOLID: Mari Molid var i perlehumør på lørdagens pressetreff i Danmark. Forsvarssjefen har vist solide takter i de fire VM-kampene hun har spilt. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Hergeirsson kaller henne Norges nye «hærfører»: Mari Molid: – Jeg har slitt med selvtilliten

FREDERIKSHAVN (VG) I VM sprudler hun. Mari Molid (25) er Norges nye hærfører i forsvar og scorer på hvert eneste skudd. Men høsten i Larvik har ikke vært like enkel.

 • Jostein Overvik

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg har slitt med selvtilliten, sier hun.

Molid ble hentet til Champions League-finalisten foran forrige sesong, men ble satt ut av en korsbåndskade. Hun kom tilbake på banen sist vår. Denne sesongen begynte bra, men etter at Larvik tapte den første Champions League-kampen for Rostov-Don i oktober ble det mindre spilletid.

Mørk om Tyskland: – Frem med huggtennene

SYV PÅ SYV: Mari Molid jubler etter scoring mot Silvia Navarro. Forsvarssjefen har scoret på syv av syv skudd mot Spania, Romania og Kasakhstan. Foto: Vidar Ruud , NTB scanpix

– Da vi kom ned til heksegryten til Baia Mare i Romania bestemte vi oss for å prioritere spillere som har vært ute en vinternatt før – som Gro (Hammerseng-Edin) og Karo (Dyhre Breivang). Men vi har veldig tro på Mari. Husk at hun først i august var tilbake for fullt etter skaden, forklarer Tor Odvar Moen.

Larvik-treneren har brukt Molid en del i forsvar i Champions League. Men nesten aldri i midtforsvaret der Molid i VM har dominert sammen med Veronica Kristiansen og Pernille Wibe. Molid har spilt sideback – eller på håndballspråket «toer» – i Larviks forsvar.

Norges gamle gullforsvarere Hammerseng-Edin og Marit Malm Frafjord utgjør den defensive kjernen på klubblaget.

– Jeg har hatt store forventninger til meg selv og ikke helt fått det til slik jeg vil internasjonalt med Larvik, sier hun.

Norges gullvei? Tyskland-Montenegro-Brasil-Russland

I VM er det annerledes.

– Som i VM for to år siden vokser Mari inn i en sjefsrolle. Hun er en svært robust spiller som er en hærfører i forsvar, mener Thorir Hergeirsson.

– Det er kult å høre. Jeg tør senke skuldrene, svarer Molid.

Landslagssjefen hentet i 2010 inn Molid på landslaget samtidig med at Nora Mørk debuterte. Og fikk øyeblikkelig betalt mer av Byåsen-jenta enn av stortalentet fra Oslo. Molid klemte inn fem mål i sin andre landskamp – mot daværende verdensmester Russland.

Selv om hun både vant EM-gull og VM-gull de to første sesongene: Det har ikke fortsatt på samme måten. Molid skiftet klubb fra Byåsen til Levanger, men har sjelden spilt mye i angrep på landslaget.

I VM har skuddarmen kommet tilbake med tyngde. På de tre siste VM-kampene har hun klemt inn syv mål. På seks kamper i Champions League med Larvik har hun ikke scoret mer enn tre.

– Jeg har alltid vært en forsvarsspiller, men det er gøy å score mål. Det gir en «boost». Jeg vil gjerne spille mer, sier hun.

Kaptein Oftedal: – Jeg er litt forbannet

– Hvorfor lykkes du bedre på landslaget?

– Det er en veldig god tone og en god trener. Lagånden er slik at du føler at alle rundt deg ønsker deg alt godt. Det betyr ikke at det er noe dårlig å spille i Larvik, understreker hun.

Tor Odvar Moen kan ikke love at Mari Molid får mye spilletid i Larvik-angrepet etter VM. Han påpeker at konkurransen om den venstre bakspillerplassen er hard med Anja Hammerseng-Edin, Tine Stange, Kristine Breistøl og etter hvert også Alina Wojtas (forventet tilbake fra kneskaden i februar).

Men mot de storvokste tyskerne får Mari Molid uansett en norsk hovedrolle. Hun har den samme verdien for forsvarsspillet som hennes faste bytte Nora Mørk har for angrepsspillet. Og kanskje dunker Molid noen nye baller i nettet.

Det ville ikke være helt uventet.

Hun har nemlig scoret på samtlige av sine syv siste VM-skudd.

Les også

 1. Mørk om møtet med Tyskland: – Vi må frem med huggtennene!

  FREDERIKSHAVN (VG) Nora Mørk (24) advarer de fysisk robuste tyskerne om at hun har tenkt til å bite fra seg i søndagens…
 2. Etter den herlige «dobbeltseieren» over Spania: Slik kan Norges gullvei bli i VM

  FREDERIKSHAVN (VG) (Norge-Spania 29-26) En stor seier. Ikke bare over Spania. Men også for den videre veien i VM.
 3. Kaptein Bredal Oftedal: – Jeg er litt forbannet

  FREDERIKSHAVN (VG) (Norge-Spania 29-26) Norge møter Tyskland i søndagens åttedelsfinale etter å ha slått Spania med…
 4. Løke ble hissig: – Se på skjermen!

  FREDERIKSHAVN (VG) Her blir Heidi Løke hissig etter ufint spill av Valentina Ardean Elisei, og «gir» motstanderen to…
 5. De er landslagets «knoll og tott»: – Jeg er veldig glad i henne

  FREDERIKSHAVN (VG) Den ene lys. Den andre mørk. De har vært nære venner i 10 år.
 6. Katrine Lunde sitter klar i Kristiansand

  FREDERIKSHAVN (VG) (Norge-Kasakhstan 40-19) Kari Aalvik Grimsbø (31) må til nevrologisk undersøkelse og Silje Solberg…

Mer om

 1. Håndball-VM

Flere artikler

 1. Heidi Løke venter seg «håndballkrig» onsdag: Hammerseng om motstanderen i kvartfinalen: – De er tøffe i trynet!

 2. Amanda Kurtovic banket inn åtte - og Larvik knuste Krim

 3. Anja Hammerseng-Edin mister Champions League-åpningen

 4. Gro Hammerseng-Edin varsler at hun fortsetter: Nora Mørk ble syk av VM-suksessen

 5. Dette er den tyske målmaskinen Norge må stoppe

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder