NORSK TRENERMØTE: Ungarn-trener Karl Erik Bøhn møtte Thorir Hergeirsson i Kombank Arena fredag ettermiddag. I morgen møtes de i EM-semifinalen samme sted. Foto: Bjørn S. Delebekk

Bøhn: - Jeg bløffer ikke

Slår tilbake mot påstander fra den norske leiren

BEOGRAD (VG Nett) Ungarn-trener Karl-Erik Bøhn (47) tror det er smart av Thorir Hergeirsson å skjerme samboer Heidi Løke foran EM-semifinalen lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL


Først dukket de norske spillerne opp til internasjonal pressekonferanse i Beograd i ettermiddag. Så fulgte Ungarn og Karl-Erik Bøhn.

Den eneste som ikke viste seg var samboeren hans, Heidi Løke. Hun blir skjermet av den norske landslagsledelsen.

- Det tror jeg er fornuftig, fortalte Bøhn til VG Nett.

Han har ingen planer om å prate med kjæresten før oppgjøret i Kombank Arena lørdag. For nå er det «krig», ifølge den tidligere Larvik-sjefen.

Avviser bløff

Og den taktiske krigføringen er for lengst i gang. Tidligere i uken fortalte Bøhn om hvordan han er fornøyd med bronse i EM. Uttalelsen ble møtt med hoderisting i den norske leiren.

Der mener man at landsmannen driver et spill foran semifinalen.

- Bløffer du, Bøhn?

- Om du skulle satt hus og hjem på kampen: Hva ville du spilt på? Hadde du tenkt «Nei, fader, jeg tror jeg velger Ungarn. De har bare tapt med 21 mål og virker solide»?

- Hvorfor tror du den norske leiren anklager deg for taktisk spill?

- De må prøve å leite opp vinklinger for å komme i posisjon. Det er idrett. Å stille seg i en posisjon der man har tro og motivasjon. De må finne motivasjon i hva jeg sier og hvordan jentene mine er, hevder Bøhn overfor VG Nett i Serbia.

VGVT: Pettersen: - Bøhn mener motsatt av hva han sier

Kan gå begge veier

Han er likevel klar på at oppgjøret mot Norge kan tippe begge veier.

Tidligere landslagssjef Gunnar Pettersen var i går kveld gjest i VGTVs EM-studio. Han mener også at Bøhn bløffer om medaljeambisjonene.

- Det er typisk Bøhn. Han har alltid snakket seg helt ned. Han er helt motsatt. Han er gambler, veldig konkurransemenneske og taktiker. Når du hører Bøhn i de sammenhengene, kan du tenke motsatt, mener Pettersen.

Bøhn og Ungarn er likevel en positiv overraskelse i vinterens europamesterskap. Det legger 47-åringen heller ikke skjul på.

- Jeg er stolt, sier nordmannen.

Pakket baggen i forrige uke

For halvannen uke side, etter åpningstapet i EM, var han sikker på å få sparken.

- Jeg pakket baggen den kvelden, sier Løkes samboer til VG Nett i dag.

- Bokstavelig talt?

- Ja. Jeg skulle hjem.

I går fikk han høre at sjefene i det ungarske håndballforbundet diskuterte hvordan de skulle bli kvitt ham for ni dager siden.

Men Bøhn ble i jobben, og fikk fart på Ungarn. Nå er han sikker på å ha noe å gjøre i minst ett år.

Men jeg skjønner jo de ungarske lederne: Jeg hadde gjort det samme. Det er jo ingen som vil ha en norsk landslagstrener i Ungarn - annet enn jentene på laget. De ønsker det. Det vet jeg, sier Karl-Erik Bøhn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder