FRA JUBLING TIL SNUBLING: Slik så det ut etter at Arendal ble cupmester i fjor. I år røk de ut i åttedelsfinalen. Foto: Torstein Bøe , NTB scanpix

Tittelforsvarer Arendal ute av cupen

ØIF Arendal var blant lagene som forsvant ut av håndball-NM i onsdagens åttedelsfinaler.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Hjemme i egen hall tapte eliteseriens lederlag 28-29 for 1.-divisjonslaget Follo, som ledet kampen hele veien. Henrik Bielenberg og Stian Gabrielsen scoret åtte ganger hver for gjestene.

I de dramatiske sluttminuttene fikk Bielenberg rødt kort for å kaste bort ballen, men det gikk ikke ut over jubelscenene etter kampen.

Les også: Nora Mørk om den slitsomme kneskaden jumpers knee

– Det er helt utrolig. Den største seieren jeg har opplevd så langt i Follo. Vi var disiplinerte i 3-2-1-forsvaret og hadde få personlige feil. Skuddene satt også. Vi var konsentrerte hele veien og vant fortjent, sa Follo-trener Valter Perisa til Østlandets Blad.

Også Charlottenlund sto for en stor overraskelse ved å slå ut et eliteserielag. Stord ble slått 26-25.

Mesterligadeltaker Elverum (23-26 for Halden) og serietoer Haslum (25-32 for FyllingenBergen) forsvant også ut av cupen. Finalen i romjula spilles i Nadderud Arena, og Haslum spolerte sjansen til å spille cupfinale på hjemmebane.

Fjorårsfinalist Bodø herjet med Vestli og scoret to ganger for hvert baklengsmål på vei mot 46-23-seier. Kolstad var også overlegen mot Kristiansand (35-20), mens Runar Sandefjord vant borte mot Bækkelaget og Viking mot Drammen.

Les også: Sjekk de norske håndballjentenes ekstremår

Kvartfinalene trekkes torsdag på håndballforbundets kontor i Oslo. Kampene spilles i slutten av oktober. (NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder