KRISE: Larviks keeper Guro Rundbråten fikk mandag beskjed om at klubben innstiller alle utbetalinger. Lønnsutbetalingen fredag er utsatt. Foto: Alf Øystein Støtvig

Sjokkbeskjed: Larvik-spillerne fristilles – lønn stoppes

Samtlige ansatte og spillere i Larvik Håndballklubb blir fristilt fra kontraktene med umiddelbar virkning. Klubben innstiller alle betalinger.

  • Øystein Jarlsbo
  • Herman Tinius Folvik

Artikkelen er over ett år gammel

Det skriver Østlands-Posten.

Klubbens styre og daglig leder Pål Albertsen ga sent mandag kveld i et «allmøte» beskjed om at samtlige ansatte må løses fra sine kontrakter.

– Akkurat nå har vi ikke penger på konto. Vi må herfra se om det er liv laga. Eller om det er for sent, og skuten går ned, sier han til VG.

Pål Albertsen sier også at klubben har lønnforpliktelser overfor spillerne ut mars. Han «håper» at klubben vil være i stand til å innfri disse, men vil ikke gi noen garantier. Foreløpig er neste lønnsutbetaling kommende fredag utsatt, på ubestemt tid.

Ifølge Albertsen, som ble ansatt som daglig leder 24, januar, har ingen av spillerne etter møtet mandag kveld sagt at de vil slutte umiddelbart. Alle skal ha gitt uttrykk for at de vil spille neste kamp om tre dager. Han påpeker også at de «har et arbeidsforhold» ut mars måned.

– Det er vanskelig å si hvor lenge, svarer han på spørsmål om hvor lenge klubbledelsen har vært klar over at det vil gå ad undas.

– Det har vært en kronisk betent situasjon lenge. Det har vært økonomisk trangt over lang, lang tid, sier Pål Albertsen.

Larvik-spillerne samlet inn 2,2 millioner fredag

Han sier den totale omsetningen «i budsjettet som var satt» for 2018 er på 15 millioner kroner. Inntektssvikten har vært stor, men på spørsmål om størrelsen på inntektssvikten svarer han at det er komplisert.

– Det har med historikken å gjøre. Jeg har ikke tallene, sier han og henviser til styreleder Cathrine Svendsen når det gjelder de økonomiske detaljene.

Geir Oustorp ferdig i Larvik før han ønsket: – Veldig spesielt

Klubben publiserte denne pressemeldingen mandag kveld:

«Styret i Larvik Håndballklubb har vedtatt å innstille betalinger med umiddelbar virkning. De ansatte ble informert i kveld mandag 25. februar.

– Klubben har over tid ikke lykkes i tilstrekkelig grad i vårt inntektsskapende arbeid. Det har medført en svært presset likviditetssituasjon som gjør at vi nå innfører umiddelbar betalingsstopp, sier daglig leder Pål Albertsen.

– Vi er svært lei oss for alle dette rammer. Vi arbeider med en plan for videreføring av klubben. Det krever dessverre disse tiltakene nå, sier han.

Vi har informert alle ansatte om at de vil bli fristilt. Kampene fremover vil gå som planlagt. Vi håper på støtte fra publikum.»

Tine Stange gråt for Larvik: – Det er så følsomt

LHK har signert to nye spillere til neste sesong, Dorthe Groa og Andrea Rønning fra Fredrikstad, selv om styret hele tiden må ha hatt kjennskap til den vanskelige situasjon, melder Østlands-Posten.

Spillerne står fritt til å forlate klubben dersom de ønsker det.
Fristen for å melde overgang til en annen klubb var imidlertid 15. februar. På spørsmål fra VG om det har vært bevisst å gi beskjed til spillerne først nå, svarer daglig leder Pål Albertsen «ikke i det hele tatt».

– Vi har jobbet med likviditetssituasjonen kontinuerlig. Det er bare slik saken ble. Det kan se rart ut, men vi har ikke hatt en skjult agenda, sier han.

Larvik reddet fra konkurs: – Det er helt sinnssykt

14. mars er det årsmøte i klubben. Da blir det endelig kjent hvordan årsregnskapet for 2018 endte. På møtet skal det også velges nytt styre. Ifølge lokalavisen har Cathrine Svendsen varslet at hun går av.

Mer om

  1. Sport

Flere artikler

  1. Larvik-krisen: Må ha 2,5 millioner kroner i dag

  2. Larviks styreleder: Kan være slutt om seks dager

  3. Larvik utsetter «konkurs-avgjørelse»

  4. To spillere bestrider Larviks oppsigelse

  5. Støttespiller trakk milliongaranti til Larvik HK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder