VENDER «HJEM»: Sandefjordingen Heidi Løke kutter reiseveien fra to timer og 40 minutter til ett kvarter - hver vei. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Heidi Løke returnerer til Larvik: - Betyr utrolig mye for meg

35-åringen har signert en treårskontrakt med Vestfold-klubben og forlater Storhamar etter sesongen. Trener Geir Oustorp er glad for at de endelig har økonomien til å hente henne hjem.

 • Jens Friberg

Artikkelen er over ett år gammel

Heidi Løke er klar for en retur til Larvik Håndballklubb etter sesongen, åtte år etter at hun forlot klubben sør i Vestfold. Det skriver Østlands-Posten mandag morgen.

– Larvik betyr utrolig mye for meg. Dette blir den tredje perioden min i klubben, og det passer veldig bra med helhetssituasjonen min, forklarer hun overfor VG.

35-åringen har signert en kontrakt som strekker seg helt til 2022, og kommer til å forlate Storhamar etter sesongen.

Slik reagerte Løke da de franske jentene feiret bak ryggen hennes etter å ha tatt VM-gullet foran Norge:

Vant CL med Larvik

Strekspilleren hadde en forrykende periode i Larvik for rundt ti år siden, da hun over tre år ble kåret til årets spiller og ble toppscorer i samtlige sesonger. Kronen på verket var Larviks Champions League-seier i 2011, som førte til at Løke fikk en overgang til det ungarske storlaget Györ.

Der ble det seks sesonger og tre nye Champions League-titler, før hun fikk to barn og vendte hjem til Sandefjord, Norge - og Storhamar håndball.

les også

Håndballjentene sesongdebuterer: Heidi Løke sa nei til Györ igjen

– Jeg har hatt og har det bra på Hamar, men det blir bedre når jeg har et kvart reisevei kontra to timer og 40 minutter, forklarer tobarnsmoren, som fødte sin andre sønn, Oscar, i fjor sommer.

Hun er imidlertid krystallklar på at lojaliteten hennes ligger hos Storhamar ut sesongen.

– Jeg har lyst til å avslutte på en bra måte i Storhamar og vinne ett eller annet. Så i år ønsker jeg å slå Larvik, sier hun og ler.

Se Heidi Løke trene med Sandefjord-herrene etter fødselen:

Vil holde på lenger

Løke har signert en kontrakt på tre år, som begynner ut sesongen, og dermed går ut like etter hun har rundet 40 år.

– Jeg synes fortsatt det er utrolig gøy å spille håndball, så jeg ville holde på så lenge, og kanskje enda lenger, forklarer hun.

I tillegg til å være strekspiller på et av Norges beste lag, jobber hun også som trener på Wang Toppidrettsgymnas og Wang Ung i Tønsberg, som også skal åpne en skole i Sandefjord hun skal begynne å jobbe ved.

les også

Larvik med sjokkseier i Champions League

Løke forklarer at hun var i samtaler med Larvik også da hun returnerte hjem til Norge for to år siden, men at de tidlig fant ut at det ikke ble noe av. Mye grunnet Larviks økonomiske uføre, men også på grunn av at Løke ønsket å prøve noe nytt på Hamar.

Nå har klubben ryddet opp nok til å kunne signere en av Norges mest profilerte spillere.

– Det er en fantastisk jobb som har blitt gjort der, jeg vet de har jobbet dag og natt for å få det til. Det viser hvor viktig denne klubben er, sier hun.

VANT I PAMPLONA: Cecilie Leganger (venstre) og Heidi Løke gråter av glede etter å ha vunnet Champions League-tittelen med Larvik i 2011. Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Jobbet en god stund

– Økonomien er fortsatt en utfordring, men det er fint å kunne signere Heidi. Vi har ikke bare råd til det, men hun kommer til å dra med seg litt, vise at Larvik ønsker å komme tilbake til der vi var. Og så er det viktig for oss å vise at vi jobber langsiktig, forklarer Larvik-trener Geir Oustorp til VG, som lørdag kunne juble for en sensasjonell seier over Budocnost i Champions League.

– Tror dere Løke kommer til å holde toppnivået alle tre årene?

– Er det noen som kan gjøre det, så er det Heidi Løke. Hun har jo bevist at etter to barn, har hun klart å komme tilbake på det nivået vi ønsker å se henne, sier Larvik-treneren kontant.

Mer om

 1. Heidi Løke
 2. Larvik HK
 3. Storhamar Håndball

Flere artikler

 1. Treneren bekrefter: Heidi Løke forlater Storhamar

 2. Geir Oustorp ferdig i Larvik før han ønsket: – Veldig spesielt

 3. Endelig bekreftet: Heidi Løke klar for Vipers

 4. Heidi Løke og Anja Hammerseng-Edin i desperat kamp for å redde Larvik

 5. Pluss content

  Heidi Løke pendler «jorden rundt»

Fra andre aviser

 1. Heidi Løke returnerer til gamleklubben

  Aftenposten
 2. Vipers er interessert i Heidi Løke

  Aftenposten
 3. Heidi Løke klar for ny klubb - drømmer om Champions League-eventyr

  Aftenposten
 4. Larvik-treneren ferdig i klubben: – Jeg er sjokkert

  Aftenposten
 5. Larvik-treneren ferdig i klubben: – Jeg er sjokkert

  Bergens Tidende
 6. Heidi Løke returnerer til gamleklubben

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder