KLARE FOR BUDAFEST: Nora Mørk fører an for Larvik på vei inn i Champions League-semifinalen foran Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og resten av Larvik-jentene. Foto:Bjørn S. Delebekk,

Larvik avslutter tidenes sesong i den norske «gullbyen» Budapest: Gjekstad: – Nora har aldri vært bedre

BUDAPEST (VG) Nora Mørk stormer inn i Champions League-sluttspillet i front for et Larvik som til nå har gjort tidenes beste sesong. Bare den aller største tittelen mangler
foran Final Four i den «norske gullbyen» Budapest.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Nora har aldri vært bedre enn nå. Hun er sterkere i finter og dueller én mot en og gjør klart færre feil enn i EM, mener Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad foran dagens semifinale mot russiske Dinamo-Sinara fra Volgograd.

Det er bare seks måneder siden Larviks angrepsvåpen herjet under EM-avslutningen her i den ungarske hovedstaden. Mørk spilte til 9 poeng på VG-børsen både i finalen og semifinalen da Norge vant gullet rett før jul.

– Det er en god følelse å være tilbake, sier hun til VG.

Artikkelen fortsetter under videoen

Nora Mørk er ikke alene om å kjenne liflige sommerfugler i magen i den blomstrende ungarske våren.

Rett bak henne kommer Karoline Dyhre Breivang som har vunnet to EM-gull i Budapest. Linn-Kristin Riegelhuth Koren har gjort det samme og opplevde et karrierehøydepunkt med 10 mål på 10 skudd da Norge vant sitt 10. håndballgull.

Også Gro Hammerseng-Edin (2004) og Sanna Solberg (2014) har vunnet EM-gull i László Pápp Arena. Hallen har fått navn etter den ungarske bokselegenden som vant EM-gull i Oslo i 1949, tre OL-gull på rad og aldri tapte en kamp i ringen.

Les også:Larvik-jentene blir realityserie

Heller ikke noen norsk håndballjente har tapt en kamp i hallen med hans navn. Norge vant både semifinale og finale i de to mesterskapene og i fjor vant Heidi Løke og Katrine Lunde de to avsluttende kampene da Györ vant Champions League i Budapest.

Pytlick overbevist om Larvik-seier

Nå er den ungarske tittelforsvareren detronisert. Det står mellom Larvik, Dinamo, Buducnost fra Montenegro og makedonske Vardar. Sistnevnte trenes av Jan Pytlick, som fikk sparken som dansk landslagssjef etter EM.

Han er overbevist om at Larvik kommer til å spille Champions League-finale i morgen kl. 17.00.

– Dinamo har noen gode kvaliteter, men er ikke på nivå med Larvik. Denne kampen vinner de med fem-seks mål, spår Pytlick, som selvsagt håper å bli LHKs finalemotstander.

14 strake i Champions League

Larvik har levert tidenes sesong i Champions League. Siden den første europacupkampen i oktober 1994 har Larvik aldri gått gjennom en sesong uten tap internasjonalt.

Klubben vant Champions League i 2011, men tapte både for Valcea, Györ og Itxaco på vei mot tittelen.

Foran årets finalespill står klubben med 14 strake seirer.

Kaptein Gro Hammerseng-Edin peker på tre viktige forandringer etter at fjorårssesongen skuffende stoppet i hovedrunden:

** Mer styrketrening og litt mindre løping.

** Mer trening på duellspill.

** Mer kollektiv trening på angrepsspill.

Larvik har vippet jevne bortekamper sin vei og slått både Györ, Baia Mare og Metz med ett mål.

– Vi har hatt mye stang inn. Ikke tilfeldig, tror Hammerseng, som har skrevet en blogg om Larvik-sesongen for det europeiske håndballforbundet.

– Vi har hatt klaff med alle de nye spillerne. De har gått rett inn. I tillegg har vi fordelt energien litt bedre. Vi har kontrollert i stedet for å briljere i en del seriekamper hjemme. Du trenger ikke samme aggresjonsnivået mot Halden som mot Buducnost. Men her må det være på plass, understreker Larvik-treneren, som leder sine siste Larvik-kamper internasjonalt.

Larviks eneste store minus er at den polske stjernen Alina Wojtas har forsvunnet ut med korsbåndskade. Anja Hammerseng-Edin, som erstattet henne godt i kvartfinalene mot Thüringer, er en annerledes spiller.

Les også: Sandra Toft er spilleklar

Men Nora Mørk er nesten den samme. Bare litt bedre i følge Gjekstad.

Nora Mørk har scoret 293

Hun er Larviks toppscorer med hele 253 mål denne sesongen – 84 av dem i Champions League.

Hvis man plusser på de 40 EM-målene, så står Mørk på fantastiske 293 mål i obligatoriske kamper. Det er lett å tro at hun passerer 300 i Budapest.

Men angrepsjokeren mener at hun selv ikke er den viktigste årsaken til Larvik-suksess.

– Keeper Sandra Toft og rutinerte forsvarsspillere som Gro, Karo og Marit (Malm Frafjord), påstår hun.

– Og du selv?

– Jeg er klar for å plage motstanderne.

I den norske «gullbyen».

Larvik-Dinamo vises på Viasat 4 kl. 14.15

SCORET 20 I KVARTFINALEN: Nora Mørlk setter inn ett av sine til sammen 20 mål i kvartfinalen mot tyske Thüringer. Foto:Svein André Svendsen,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder