PAUSE: Katrine Lunde er gravid og tar seg dermed en håndballpause. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Katrine Lunde er gravid

Håper å komme tilbake - mister EM i Kroatia og Ungarn

Landslagssjefen: - Mister en av de absolutt beste

Norges landslagskeeper Katrine Lunde (34) venter sitt første barn.

  • Stine Løvmo Lie
  • Øyvind Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det melder Norges Håndballforbund på sine nettsider.

Lunde har vært en sentral brikke i det norske landslaget i en årrekke, og hun har en imponerende merittliste. 34-åringen kan blant annet skilte med to OL-gull, men nå må landslaget klare seg uten stjernekeeperen.

- Jeg er lykkelig og gleder meg til å stifte min egen familie. Håndballen vil fortsatt være mye av hverdagen min, og jeg håper jeg kan komme raskt tilbake på toppnivå etter fødselen, sier hun.

Lunde er forlovet med den serbiske fotballspilleren Nikola Trajokovic.

Landslagssjefen gratulerer

Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson er naturligvis glad på Katrine Lundes vegne. Han sier til VG at det ikke akkurat var uventet, men legger til at det er et stort tap for landslaget.

- Vi mister mye erfaring når Katrine tar pause, og vi mister en av de absolutt beste målvaktene i dagens kvinnehåndball. Samtidig har vi OLs beste målvakt i Kari (Aalvik Grimsbø, journ.anm.) på vei tilbake, og en av de mest lovende keeperne i internasjonal kvinnehåndball i Silje Solberg, sier Hergeirsson.

34 år gamle Lunde er tydelig på at hun har lyst å komme tilbake etter fødselen. Det håper naturligvis Hergeirsson på.

- Det er klart at du alltid ønsker å ha de beste spillerne tilgjengelig, men toppidretten er slik at de beste ikke alltid kan være med. Jeg er veldig bekvem med de to som er i målvaktsteamet nå, sier islendingen.

Historisk

I mai passerte Lunde Cecilie Leganger da hun sikret sitt fjerde Champions League-trofé, og jenta er nå den mestvinnende norske spiller i den gjeveste europeiske klubbturneringen.

- Det er veldig gøy. Det er jeg kjempestolt av! sa Lunde til VG den gangen.

Det er Györ som har gleden av å ha sørlendingen som sisteskanse, og Heidi Løke står også på den ungarske klubbens lønningsliste. Landslaget må nå belage seg på å klare seg uten stjerneduoen. Lunde er altså gravid, mens Løke bestemte seg tidligere i sommer for å ta seg en landslagspause.

Lunde har til stadighet blitt kåret til banens beste spiller, og under VM rett før jul, fikk hun en svært imponerende nier på børsen.

- Hun sier selv at hun nå har som mål å komme tilbake på samme nivå. Det er alltid vanskelig å si at det kommer til å gå på forhånd, men hun uttrykker at hun har lyst til å prøve. Det er mye som kommer til å skje før hun eventuelt er tilbake, men andre har vist at det er mulig, sier Hergeirsson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder