Her redder Morten Nergaard Europa-drømmen: Elverum-helten har sagt nei

ELVERUM (VG) (Elverum-Riihimäen Cocks 28–27) En redning av keeperveteran Morten Nergaard (31) i aller siste sekund reddet tre nye poeng i Champions League. Elverums vinnerskalle nummer én skal vurdere fremtiden.

  • Jostein Overvik
  • Bjørn S. Delebekk (foto)

Artikkelen er over ett år gammel

Keeperhelten har ifølge Østlendingen foreløpig sagt nei til Elverums kontraktsforslag.

– Vi gjorde ingen stor kamp. Men håndball handler om å vinne. Det er sånt man har Morten Nergaard til. Eller hva? spør Elverum-trener Michael Apelgren med et stort seiersglis.

Drømmen om åttendedelsfinale i Champions League lever videre takket være at Elverum-kapteinen fikk hånden på det siste skuddet fra finske Cocks.

les også

Vipers tapte etter kjempetabbe i siste sekund

– Utrolig deilig å få den redningen. Skal vi ha sjanse til å gå videre må vi ha to poeng med Cocks. Vinnerkulturen har vi bygd opp gjennom mange år. Nå har vi mange yngre spillere som forhåpentligvis klarer å ta over den, sier Nergaard.

– Det å være en vinner sitter i veggene i denne klubben. Det er en verdi vi snakker mye om. Det er godt å se at vinnerkulturen lever videre selv om vi har mange nye spillere, mener Apelgren etter at Elverum to helger på rad har reddet to poeng i aller siste sekund. Forrige lørdag avgjorde 20-åringen Simen Holand Pettersen mot Wacker Thun på nøyaktig samme tidspunkt.

Nergaard har – bortsett fra en liten periode i Danmark – vært med på hele Elverums opptur fra nivå to i 2005 til spill i Champions League de siste fire sesongene.

STERK PÅ KANTEN: Alexander Westby imponerte med sine syv scoringer mot finske Riihimäen Cocks. Han ble kåret til Elverums beste. Foto: DELEBEKK, BJORN S.

Men målvakten er usikker på fortsettelsen. Kroppen fungerer godt etter ryggproblemene sist sesong. Kontrakten går ut etter sesongen. Han svarer «ja» på om han kan velge noe annet enn håndball. Ingen ting er avklart.

– Det er en dialog mellom klubben og meg, sier han til VG.

Elverum slet tungt i 2. omgang, men klarte til slutt – ved hjelp av Nergaard og godt forsvarsspill å ta sin tredje strake seier i Champions League. Men Nico Rönnberg – bror til tidligere Elverum-spiller Andreas Rönnberg – holdt finnene i ledelsen lenge. Riihimäen Cocks var seige som finsk tango.

– Det er lenge siden jeg har sett Elverum så tafatte og tempoløse, kommenterte Viasat-ekspert Gunnar Pettersen.

les også

VG gir deg tabellen og overgangene: Slik blir herrenes eliteserie

Pluss content

– Vi lot oss frustrere og gjorde enkle feil. Vi lot Cocks trekke ned tempoet, men det var sterkt av oss – med mange unge spillere – å ta dette til slutt, sier Alexander Westby.

Venstrekanten ble kåret til Elverums beste spiller etter syv mål på sine 11 skudd. Follo-gutten satte også inn to av de fem siste målene i det store sluttdramaet da Elverum snudd 25–27 til seier 28–27 de siste tre minuttene. Westby, Sigvaldi Gudjonsson og Jonas Burud scoret de avgjørende målene i en ellevill avslutning.

les også

Runars stjernekeeper utestenges for «farlig spill» – klubben anker avgjørelsen

Westby har fått den tøffe oppgaven med å erstatte André Lindboe i Elverum. Han avsluttet med sitt 1647. mål i sluttspillfinalen mot ØIF Arendal sist sesong. Fredag scoret Lindboe 16 mål for nettopp ØIF da de gikk videre i EHF-cupen.

– Jeg har ikke brukt så mye energi. Jeg vet at han har vært ordentlig, ordentlig god og han var eliteseriens store stjerne da jeg var yngre, sier Elverums toppscorer som sammen med Gudjonsson (fem mål) og Magnus Frederiksen (fire mål/syv assist) dro mye av lasset i en motgangskamp.

Sjekk hvordan radioreporteren tok av da Elverum slo Wacker Thun forrige helg.

– Vi håpet selvsagt ikke Lindboe skulle gå til en av våre konkurrenter. Vi må alltid tenke på hvordan vi kan utvikle oss videre og forynge. En vanskelig balanse. Derfor satset vi på Westby og trodde Lindboe skulle gå til utlandet. Det var ingen enkel avgjørelse, forklarer trener Apelgren.

Mens en tung start har blitt snudd til tre strake seire i Champions League, har den norske serien utviklet seg motsatt. Etter en strålende serieåpning har Elverum tapt for Halden og spilt uavgjort mot Bækkelaget. Onsdag venter en ny nøtt: Bortekamp i Trondheim mot Kolstad i cupens kvartfinale.

les også

Reagerer på Christian Berges klubbkontakt: – Jeg vil være skarp

– Alle kamper i Norge har vært like jevn som de to siste Champions League-kampene. det er slitsomt å være Elverum-supporter om dagen. Det er morsomt med jevne kamper, men det hadde vært deilig om vi en gang bare kunne gjort n kanonmatch, mener Apelgren.

Champions League-dramaet fortsetter med bortekamp mot Riihimäen Cocks i Finland 3. november.

– Vi opp flere hakk for å vinne, mener Morten Nergaard.

Elverum kjemper om avansement mot spanske Ademar Leon, polske Wisla Plock og Dinamo Bucuresti fra Romania. Halvveis har Elverum seks poeng i det som mer og mer ligner en «dødens gruppe».

– Vi må i hvert fall ha 12 poeng for å gå videre, mener Elverum-helten.

Mer om

  1. Norsk håndball
  2. Elverum Håndball

Flere artikler

  1. Elverum tok sin fjerde strake i Champions League

  2. Elverum avgjorde Champions League-thriller i siste sekund

  3. Gunnar Pettersen kommenterer sønnen på TV: – Det er spesielt

  4. Finalekongen Morten Nergaard fikk nesten ikke puste: – Skikkelig ubehagelig

  5. Nedtur for Elverum i Champions League

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder