Norge herjet med Russland i ellevill målfest: - Helt ubeskrivelig

MAGDEBURG (VG) (Norge - Russland 34-17) Det skulle bli jevnt, det skulle bli en beintøff knokkelkamp, det skulle bli en thriller. I stedet lekte de norske håndballjentene seg videre til en VM-semifinale.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Følelsen jeg har nå er helt ubeskrivelig. Det var helt sinnssykt deilig i dag, sier Veronica Kristiansen til VG.

– Vi har aldri hatt så mange taklinger før tror. Forsvarsmessig og målvaktsmessig var dette tidenes beste, fortsetter hun.

Allerede fra første stund i kveld var det tydelig: Norge hadde bestemt seg. De skulle til en semifinale i VM, koste hva det koste ville. Håndballjentene hadde varslet krig, og Russland fikk for alvor merke hva den norske seiersmaskinen er i stand til å gjøre.

Til slutt endte det hele 34-17. Norges største seier mot Russland noensinne.

– Det er så deilig å slå ut Russland. Jeg kan ikke beskrive det en gang. Vi har slitt litt med dem lenge, har ikke helt hatt tak på den. Og så bare kjører vi over dem i dag. Jeg har ikke ord, sier Amanda Kurtovic til VG.

Camilla Herrem ristet bare på hodet da hun kom bort til VG i pressesonen etter kampen.

– Jeg var så nervøs før kampen at jeg holdt på å «daue». Så går vi utpå der og stopper alt de holder på med. Det er så deilig, sier hun.

VG-børsen: Oftedal spilte til 10-er!

Thorir Hergeirsson så sine jenter herje med russerne, men selv våget han ikke tro at seieren var i boks før det gjensto et kvarter av kampen.

– Russland er et lag som lager mange mål når de er i flyten, slår han fast.

– Men det er sjelden vi holder et så godt angrepslag unna seksmeteren, og unngår straffer og utvisninger i en slik kamp.

VG LIVE: Vi fulgte kampen, minutt for minutt

Kvartfinalen mellom de to gigantenevar på forhånd spådd å skulle bli en uhyre jevn batalje mellom to temposterke rivaler. Håndballjentene var klare på én ting før kampen - skulle Russland tvinges i kne, måtte forsvaret sitte.

Det satt. Og bak forsvaret sto en særdeles god Katrine Lunde. Summen av disse to sørget for at Norge kun slapp inn åtte mål i løpet av første omgang i Magdeburg.

Forbannet Trefilov: – Si fra om dere er gravide før to dager før fødselen

Uhyre sterkt, og da det samtidig stemte framover på banen, kunne den russiske treneren Jevgenij Trefilov rase så mye han ville nede på sidelinjen: Hans jenter ble regelrett overkjørt av de norske jentene før pause.

Riktignok åpnet det rufsete. De første fem minuttene av kampen var preget av personlige feil, men heldigvis for Norges del gikk det begge veier. Da Norge hadde kommet skikkelig i gang, med et par Nora Mørk-scoringer og noen Lunde-redninger, så de seg ikke særlig tilbake.

Etter ti minutter var ledelsen kommet opp i 5-1, noen minutter senere hadde Norge en luke på hele seks mål. Det meste satt der det skulle framover på banen, og bakover sto spillere som Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Stine Skogrand og Kari Brattset for en forsvarsleksjon.

Da pausesignalet lød i hallen i Magdeburg, var stillingen 15-8 i favør Norge. Da var det ikke mye å rette på for Thorir Hergeirsson i hvilen - i den andre garderoben var det antakelig langt høyere temperatur.

Apropos det - har du lest denne i dag? Russisk spiller om Trefilov: – Han har lovet å ikke kalle oss kyr

Herjet

Det ble ingen russisk opptur etter pausen heller. I stedet fortsatte Norge å male på, og plutselig var de kommet opp i en ellevill timålsledelse. De norske jentene holdt regelrett lekestue med russerne, som fortsatte å gjøre feil etter feil etter feil.

Ti måls ledelse ble til 12. 12 ble til 13. 13 ble til 14. 14 ble til 16. Både Nora Mørk, Kristiansen og Oftedal dunket inn mål for Norge, og Katrine Lunde hadde ingen planer om å la de russiske jentene få særlig mange mål å juble for.

I det forrige møtet mellom disse to nasjonene, i Møbelringen cup før avreise til VM, ble stillingen uavgjort. I dag var det ingenting å lure på - Norge møter Nederland til semifinale på fredag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder