MIDTPUNKT: Storhamar overrasket med Heidi Løke som midtback. Det ga seier med 13 mål. Løke var midtpunkt etter kampen også. Her sammen med Tonje Enkerud (med ryggen til), Kristin Høibakken, fysioterapeut Peder Bye Foss og Synne Fossheim. Foto: Jostein Overvik

Heidi Løke dominerte: Fikk ny rolle til frokost

HAMAR (Storhamar-Gjerpen 43–30) Heidi Løke (35) har opplevd stort sett alt på en håndballbane. Men det er 15 år siden hun spilte midtback. Hun fikk sin nye rolle i Storhamar til frokost lørdag.

  • Jostein Overvik

Artikkelen er over ett år gammel

– Jeg har spilt midtback før. Men det var de to første sesongene i Gjerpen i 2002 og 2003, forteller hun.

Storhamar-trener Arne Senstad er Løkes svoger. Det var til frokost lørdag morgen han ga strekspilleren beskjeden om en helt ny oppgave. Resten av laget visste ingen ting før spillermøtet en time før kampen.

les også

Dommersjokket får konsekvenser: Kvinnelige dommere loves flere sjanser

– En variant som var primitiv, men det funket fantastisk, mener Senstad. Storhamar har Tonje Enkerud skadet og flere i bakspillerrekken har slitt inn mot seriestarten.

– Veldig gøy. Og så er det bra at laget får brukt både meg og Ellen (Folkvord). resten av laget er flinke til å spille inn til oss, mener Løke.

Hun gjorde ni mål i scoringsshowet som kjørte i gang sesongen med et brak. Det eneste som manglet var en scoring fra distanse. Løke stakk inn på strek der Ellen Folkvord lå fra før. Hun vartet også opp med seks mål.

les også

Heidi Løke: Avhengig av å trene med «mannfolk»

– Jeg sa til Arne at jeg hadde tenkt å dra til når Gjerpen sto så flatt i forsvar. Men skuddet kommer om jeg skal spille mer der, lover Løke.

Hun satte også inn Storhamars to straffekast. Det kan bli mange mål på Løke om hun fortsetter fra 7-metersmerket.

– Jeg har aldri noe mål om å score så og så mange mål. Det er det samme om jeg scorer to mål bare jeg er involvert i spillet, sier hun. Men innrømmer at hun liker å skyte straffer.

– Det gjorde jeg jo også en del Györ, sier hun. I Champions League-finalen i 2016 bommet i straffekonken da den ungarske klubben tapte for CMS Bucuresti.

les også

Camilla Herrem scorer igjen 53 dager etter fødselen: – Over all forventning

– Den minner sønnen min meg om fortsatt, sier Løke.

Gjerpen hang med Storhamar til 8–8. Da kom comeback-keeper Stine Lidén inn i mål og gjorde gode redninger, mens trekket med Løke skapte store problemer for Gjerpen.

BARNEMAT: Heidi Løke feirer en enkle seieren med sønnen Oscar (1). I bakgrunnen onkel Arne Senstad med fetteren Kristian (1). Foto: Jostein Overvik

– Vi scoret 20 mål på det, mener trener Senstad.

VG har spådd at Storhamar blir den største utfordreren til Vipers denne sesongen. Høyrekant Elise Skinnehaugen scoret som Løke ni. Kristin Venn (eks. Byåsen) satte inn fem i debuten og kan utnyttes mye mer på venstrekanten. Den nye skytteren, Guro Nestaker (eks. Oppsal), sov nesten ikke natt lørdag etter trøbbel i halsregionen. Hun er satt på antibiotika og spilte med en beskyttende krage rundt halsen.

les også

VG gir deg tabellen og overgangene: Slik blir kvinnenes eliteserie

Pluss content

Men 20-åringen scoret likevel syv mål.

– Hun er fantastisk, mener Løke. Sammen med slovakiske Simona Szarkova og Betina Riegelhuth gir Nestaker Storhamar en ny tyngde både i forsvar og angrep.

Det kan trengs. Onsdag venter Fredrikstad i Østfold. Der tapte Hamar-laget i fjor. Allerede 19. september kommer Vipers til Hamar.

– Det blir spennende, sier Løke – som tror at Storhamars keeperduo Lidén og den brasilianske 39-åringen Chana Masson må matche Katrine Lunde.

Selv spiller hun gjerne bakspiller. Også mot Vipers.

Mer om

  1. Heidi Løke
  2. Storhamar Håndball
  3. Gjerpen HK
  4. Norsk håndball

Flere artikler

  1. Løkes landslagsplass kan stå på spill: – Bli på Hamar, Heidi

  2. Vipers sikret Champions League-plassen i drama: – Litt for spennende

  3. Henny Reistad rørt til tårer av NM-gullet

  4. Heidi Løke returnerer til Larvik: - Betyr utrolig mye for meg

  5. Heidi Løke: Avhengig av å trene med «mannfolk»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder