SEIER: Vipers tok første stikk i EHF-cupen. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Vipers vant første finale i EHF-cupen

(Vipers-Craiova 26–22) Vipers Kristiansand øyner klubbens første tittel i Europa etter at de slo Craiova i den første av to finalekamper i EHF-cupen.

Publisert:

Den norske serie- og cupmesteren avsluttet kampen sterkt mot Craiova, og har et brukbart utgangspunkt før returen i Romania fredag.

EHF-cupen er den nest beste turneringen i europeisk håndball bak Champions League.

– Det er litt kjipt. Vi skulle gjerne hatt et par til. De er tøffe og det ble en veldig tøff kamp, sier trener Kenneth Gabrielsen til Fædrelandsvennen.

VG+: Fra konkurstruet til GULLFAVORITT

Profiler sto fram

Jeanett Kristiansen, søster av landslagsprofil Veronica, gjorde en strålende kamp med ni scoringer for vertene. Også Linn Jørum Sulland var framtrendene med like mange mål i en intenst kamp.

les også

Gull-Vipers’ store utfordring

– Det er en ganske bra kamp, men vi kunne kanskje vunnet litt til. Det blir en spennende returkamp, sier Kristiansen til regionavisen.

Vipers er i semifinalen i sluttspillet. Klubben har altså sjanse til å ta fire titler denne sesongen.

– Vi skal være fornøyd med å vinne, men jeg er litt skuffet over det tafatte forsvarsspillet i andre omgang. Det må vi rette på til neste kamp. Det blir veldig tøft i returen, mener Sulland i intervju med Fædrelandsvennen.

Best siste kvarteret

Vipers rykket litt fra det siste kvarteret. Kristiansanderne ledet kampen gjennom, men de brukte lang tid på å få en luke. Etter 46 minutter var det nemlig uavgjort i Aquarama med 16–16.

Rumenerne kom best i gang. Stjernespilleren Cristina Florianu skaffet Vipers mye trøbbel med ni scoringer.

PS! Ole Gustav Gjekstad overtar treneransvaret etter Kenneth Gabrielsen i Vipers neste sesong.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder