GODE SAMMEN: Heidi Løke og Nora Mørk har alltid silt og fungert godt sammen. Her fra OL i Rio – Løkes forrige opptreden på landslaget. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Nora Mørks bønn til Heidi Løke: – Si du er med!

SOTRA (VG)  Etter at hun selv hadde fått beskjed om VM-uttaket 10. november, kastet Nora Mørk seg over telefonen. Hun er lykkelig over at Heidi Løke torsdag gjør comeback for håndballjentene.

 • Jostein Overvik

Artikkelen er over to år gammel

Mørk (26) og Løke (34) har hatt en helt spesiell kjemi helt siden de spilte sammen i Aalborg for 10 år siden. De spilte i fjor høst sammen for både Györ og Norge før Løke ble gravid. Sønnen Oscar kom 30. juni.

Private bilder på avveie: Nora Mørk gir seg selv munnkurv

– Jeg gleder meg veldig til å spille med henne igjen, sier Mørk og forteller videre:

– Hun var den første jeg ringte til etter uttaket: Si at du er med! Det er det jeg har aller mest lyst til. Nå som søsteren min (Thea) er skadet og livet mitt et snudd på hodet, så bare si du er med!

TILBAKE I DRAKTEN: Heidi Løke tilbake i den nye norske landslagsdrakten. Torsdag gjør hun comeback for håndballjentene mot Sør-Korea. Foto: Vidar Ruud NTB scanpix

– Ja, jeg er med, svarte Løke.

– Da blir det bra. Jeg gleder meg helt sykt, sier Nora Mørk og fortsetter med å rose Heidi Løkes holdninger.

– Hun er så positiv. Heidi har pågangsmot så det holder. Hun er helt sykt god. Det smitter veldig. Ingen ting er et problem for henne. Det finnes bare løsninger. Det liker jeg.

Løke trakk seg fra seriestarten: – Jeg er ikke dum

Heidi Løke sto over EM sist høst etter å ha spilt 10 mesterskap på rad for håndballjentene siden EM-debuten i 2008. Etter at hun droppet de første seriekampene med Storhamar i høst, har formen kommet mer og mer.

– Det blir skikkelig gøy. Jeg gleder meg stort, sier hun foran comebacket mot Sør-Korea på Sotra utenfor Bergen torsdag kveld. Det er 15 måneder siden hun spilte for Norge sist.

– Når du har vært ute en periode så merker man hvor mye det betyr for en. Det er godt å kjenne. Landslaget betyr veldig mye. Jeg har kjempemotivasjon for å komme tilbake, forklarer hun.

– De siste ukene har det gått bedre og bedre. Jeg kjenner at kroppen responderer godt på trening. Det er fortsatt en liten stund igjen slik at formen kan spisses enda litt mer, sier hun.

Håndballjentene møter lørdag Ungarn og søndag Russland i Møbelringen cup. Ungarerne er også Norges første VM-motstander i Tyskland neste lørdag.

– Jeg har ingen begrensninger i forhold til kroppen. Jeg føler at det meste er i ferd med å komme, sier Løke og er tilbake på matchvekten på 68 kg.

Mørk vil være nådeløs: – Det er nå kampen begynner

Györ fikk nylig sin strekspiller Anja Althaus langtidsskadet. Løke er klubbens førstevalg som erstatter. Storhamar har sagt nei til en leiekontrakt ut sesongen, men Løke avviste ikke klubben hun har vunnet Champions League med tre ganger.

– Nja, for å si det slik: Hvis det er en klubb jeg kunne ha hjulpet, så er det Györ. Men Storhamar har sagt nei og nå gidder jeg ikke å bruke så veldig mye energi på det. Jeg kunne ha blitt værende i fjor, men valgt å flytte hjem, sier hun.

Nora Mørk er klokkeklar på at Heidi Løke er førstevalget både for henne og Györ.

– Det er jo ikke tvil om det. Alle ønsker seg henne.

Det er langt fra noe nytt at Nora Mørk er svært opptatt av å få med seg Heidi Løke. I 2014 hadde strekspilleren tatt en pause fra landslaget, men gjorde comeback etter en nattlig sms fra nettopp Nora Mørk. rett før gull-EM i Ungarn. Hun spurte om Løke ville være julegaven hennes.

Og Heidi Løke ble med.

Da også.

Mer om

 1. Heidi Løke
 2. Nora Mørk
 3. Kvinnelandslaget håndball
 4. Norsk håndball
 5. Thorir Hergeirsson

Flere artikler

 1. Europas beste klubb vil ha Heidi Løke: – Uaktuelt!

 2. Amanda Kurtovic: – Jeg føler meg bedre enn noen gang

 3. Nora Mørk gir seg selv munnkurv

 4. Lunde reddet Norge i siste sekund - vant turneringen

 5. Løke scoret syv i comebacket: – Jeg er ikke i toppform

Fra andre aviser

 1. Norge herjet med Sør-Korea i Løkes comeback

  Bergens Tidende
 2. Her er de nye landslagsdraktene til håndballjentene

  Aftenposten
 3. Løke holdt avtalen: – Hun var fortsatt giret til å få det til

  Aftenposten
 4. Norge herjet med Sør-Korea i Løkes comeback

  Fædrelandsvennen
 5. Her er de nye landslagsdraktene til håndballjentene

  Fædrelandsvennen
 6. Håndballfesten er i gang: - Alltid stemning i Bergen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder