DEN SISTE SJANSEN: Karoline Dyhre Breivang hadde sjansen til å sikre ett poeng for Norge, men koreanernes målvakt reddet. Foto: Scanpix
DEN SISTE SJANSEN: Karoline Dyhre Breivang hadde sjansen til å sikre ett poeng for Norge, men koreanernes målvakt reddet. Foto: Scanpix

Breivang: - Jeg burde scoret

Keeperen reddet Norges siste mulighet til å avgjøre

HÅNDBALL

SUZHOU (VG Nett) (Norge - Sør-Korea 27-28) Karoline Dyhre Breivang mener hun burde sikret Norge poeng i sluttsekundene mot Sør-Korea.

Publisert: Oppdatert: 12.12.09 18:47

Les også:Herrem: - Jeg er målløs

Etter at motstanderne scoret med 12 sekunder igjen å spille, fikk Breivang én siste sjanse til å sikre håndballjentene et uavgjortresultat. Skuddforsøket ble imidlertid reddet av motstandernes keeper. Og dermed tapte Norge sin første kamp i VM.

VG Nett-leser: - Synes også Thorir bytter for mye på slutten, det skaper kaos og uorden! Og hvorfor i alle har Alsad så vanvittig mye tillitt?Diskutér saken her!

- Jeg fikk en god skuddmulighet, og burde ha satt ballen i mål, sier Dyhre Breivang til VG Nett.

- Kommer dette til å irritere deg i kveld?

- Det er egentlig mer irriterende at jeg ikke satt to hundreprosentssjanser tidligere i kampen...

VG LIVE:Les fyldig referat fra kampen her!

Idet sluttsignalet lød i Suzhou eksploderte de sørkoreanske spillerne i pur glede. De jublet og danset akkurat slik de norske spillerne gjorde under OL i Beijing, da Norge vant tilsvarende kamp med ett tvilsomt mål.

Tok ut keeperen

Med fem sekunder igjen å spille i dag, valgte Thorir Hergeirsson å ta keeper Katrine Lunde Haraldsen av banen. Dermed hadde Norge en ekstra utespiller da alt skulle avgjøres.

Les også: Thorir:- Vi er altfor varierende

- Spillerne gjorde det de skulle. Slike situasjoner er avklart allerede før kampen. Dessverre gikk ikke det siste skuddet inn, sier Hergeirsson til VG Nett.

- Kjedelig at det ikke går. Hadde jeg visst det jeg vet nå, ville jeg ha skutt selv, spøker Tonje Larsen - som virket å ta dagens tap med fatning.

Les også:Lunde-Borgersen ut av VM-troppen

Hun mener Norge burde ha avgjort kampen til egen fordel da det gjensto ti minutter. Da ledet håndballjentene med tre mål.

- Hadde vi spilt klokere, så hadde vi dratt i fra på det tidspunktet, sier spilleren som rundet 250 landskamper i dag.

Les også:Herrem: - Jeg er målløs

For varierende kvalitet fremover

Landslagssjefen mener spillerne hans aldri hadde den rette intensiteten mot Sør-Korea.

Samleside:VG Nett følger håndball-VM

- Fremover på banen er det fortsatt ujevnt. Vi springer forbi gode åpninger i stedet og bommer for mye, sier islendingen.

- Vi kunne fått poeng med bedre treff på slutten. Men de var bedre enn oss i sluttminuttene, da vi pleier å være best. Synd, for vi scoret nok mål til å vinne kampen, føyer han til.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Nå venter Kina i morgen, søndag, og Spania på tirsdag. To seirer er ensbetydende med semifinaleplass i VM.

Her kan du lese mer om