GODT SKULDERTREKK: Veronica Kristiansen høyre skulder fungerer optimalt igjen. Det takker hun fysioterapeut Trond Viggo Sjøbakk for.

GODT SKULDERTREKK: Veronica Kristiansen høyre skulder fungerer optimalt igjen. Det takker hun fysioterapeut Trond Viggo Sjøbakk for. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Fysioterapeut fjernet smertene som har plaget henne: Skuldertrekket som løftet Kristiansen

HERNING (VG) Veronica Kristiansen har slitt med en vond skulder gjennom hele høsten. Fysioterapeut Trond Viggo
Sjøbakk har løst problemet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det går veldig bra med skulderen min, sier bakspilleren etter seks mål i semifinaledramaet. Hun smiler bredt i møtet med Sjøbakk. Fysioen kan sannsynligvis ta en del av æren for hennes 25 VM-mål.

Kjærlighet etter seieren: Herrem elsker Ida. Det er ikke kødd!

HYLENDE GLAD: Veronica Kristiansen spilte med følelsene utenpå drakten – og scoret seks mål – på Romania og Oana Manea. Foto: Dresling Jens , Ap

– Trond Viggo har funnet en teknikk som vi begynte rett før mesterskapet startet. Han løfter opp skulderbladet mitt opp mens jeg løfter armen. I tillegg har jeg fått to øvelser som jeg gjør selv. Det gjør mye, mye mindre vondt. Jeg kjenner nesten ingen ting nå.

Har du lest kommentaren? Gullformelen ruster aldri

«Vicky» har hatt god uttelling på skuddene i seks av åtte kamper i Danmark. Før mesterskapet var hun usikker. Hun har slitt med smerter for klubblaget FC Midtjylland.

– Jeg er blitt mye, mye tryggere i skuddet, sier hun foran VM-finalen.

Mørks feiring med Stefan Strandberg

– Bank i bordet. Dette har vi fått til. Problemet var at mekanikken ikke fungerte. Nå fungerer det optimalt mellom kuleleddet, skulderbladet og armen. Nå jobber det 100 prosent sammen, sier Sjøbakk.

Han har godt håp om at Kristiansen skal være kvitt problemene etter VM. Det er viktig for karrieren. En rekke spillere har hatt trøbbel med skuldre de siste årene. Amanda Kurtovic er først nå tilbake for fullt på landslaget etter at hun ble skadet rett etter OL-gullet i London for over tre år siden.

Gråtkvalt Kristiansen: – Jeg har ikke ord

Veronica Kristiansen hadde den kanskje sterkeste reaksjonen etter at VM-finalen var sikret.

– Jeg var tårevåt. Begynte å grine. Det var gledestårer og slitne tårer. En befriende følelse, beskriver hun.

Men nå handler alt om VM-finalen mot Nederland.

– Jeg grugleder meg. Det blir spennende. Nederland har et svært godt lag som er like laget vårt. Det blir tøft. Det er godt lag med en god backrekke. Vi må stå godt i forsvar.

Norge-Nederland, TV 2 kl. 17.15

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder