KLAR FOR SAMLING: Attraktive Nora Mørk er på landslagssamling i Oslo denne uka. Veldig mange europeiske toppklubber kan tenke seg hennes signatur når kontrakten med Larvik går ut til sommeren. Foto: Jostein Overvik ,

Larvik har fortsatt ikke tilbudt henne ny kontrakt: Hard kamp om Nora Mørks signatur

TOPPIDRETTSSENTERET (VG) Hun har VM, OL, EM og Champions League i sikte de neste 15 månedene. I tillegg skal Nora Mørk (24) bestemme seg for hvor hun skal fortsette karrieren. Larvik er ingen selvfølge neste sesong.

Artikkelen er over fire år gammel

Nora Mørks kontrakt i Vestfold går ut til sommeren. Interessen er enorm for spilleren som sist sesong til sammen scoret 17 mål i EM- og Champions League-finalen. På VGs spørsmål bekrefter hun interessen:

EUROPA-HELT: Nora Mørk jubler for en av sine syv scoringer i EM-finalen mot Spania sist sesong. I tiden fremover blir hun Europas kanskje heteste kvinnelige håndballspiller på overgangsmarkedet. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

– Uten å si for mye: Den er jo stor. Jeg er heldig som er venstrehendt og har lagt bak meg en ganske god sesong. Jeg er ung og har lyst til å være med å prege fremtiden. Jeg tror det kan være attraktivt for mange.

Pappa er agent

Men Nora Mørk bedyrer at hun ikke har bestemt seg.

Les også: Reddet Larvik

Faren Morten Mørk fungerer som ubetalt agent for både Nora og tvillingsøsteren Thea. Nora Mørk kaller faren «en luring».

– Det er selvsagt mange som vet at kontrakten går ut. Interessen er spesielt stor for Nora. Hun har selv veldig god oversikt over klubber og spillere og vet hva hun vil. Men hun har nok ikke tatt noen beslutning, sier pappa Mørk.

Larvik bekrefter at klubben fortsatt ikke har kommet på banen i forhold til ny kontrakt. LHK var gjennom en nestenkonkurs sist vinter og har i tillegg til Mørk-tvillingene Gro Hammerseng-Edin, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Karoline Dyhre Breivang, Amanda Kurtovic, Anja Hammerseng-Edin og Jenny Osnes Græsholt på utgående avtaler.

Larvik kan ikke konkurrere i penger

– Vi har fortsatt ikke startet disse prosessene, opplyser daglig leder Harald Gaupen. Han har ingen illusjoner om at Larvik kan matche tilbudene fra de største konkurrentene i Champions League.

– Vi kan ikke kjempe med de største østeuropeiske klubbene i klingende mynt, slår han fast.

Nora Mørk vil selv ikke inn på hvor interessen er størst. Men Rostov er et naturlig alternativ. Katrine Lunde har akkurat skrevet karrierens beste kontrakt med russerne som trenes av danske Jan Leslie. Kjæresten Stefan Strandberg spiller fotball i Krasnodar – knappe 28 mil unna.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SAMMEN I RUSSLAND?: Russiske Rostov kan være et alternativ for Nora Mørk. Kjæresten Stefan Strandberg spiller for Krasnodar 277 km unna. Her er paret under EM sist vinter. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

– Det er mange som har stilt meg det spørsmålet, men jeg har ikke tenkt så langt. Selvfølgelig hadde det vært veldig hyggelig å være nærmere ham. Det kjenner man jo så absolutt på. Jeg må tenke litt for og mot. Så får vi se, sier hun.

Les også: Sååå stolt over Strandberg

Går ikke etter pengene

Morten Mørk garanterer at ingen av døtrene går etter pengene:

– Det eneste som betyr noe for mine jenter er å vinne alt.

Nora Mørk har forståelse for at Larvik ennå ikke er kommet på banen.

– Sånn som det er nå har vi ikke diskutert noe som helst. Jeg tror den økonomiske situasjonen til Larvik har mye å si, selvfølgelig. Det forstår jeg veldig godt, sier hun og understreker at hun er takknemlig for hvordan Larvik tok vare på henne i skademarerittet mellom 2011 og 2013.

– Jeg har lyst å spille håndball i mange år til. Det er en viktig prioritet å ha et godt støtteapparat og være et sted hvor folk forstår seg på min situasjon slik at jeg kan spille håndball lenge.

Seks jumpers kneoperasjoner kostet henne blant annet OL i London. Nå føler hun seg klar for en meget tøff tid som foruten Larvik inneholder VM i Danmark og OL i Brasil. I tillegg kommer EM-kvalifiseringen og EM-sluttspillet i Sverige neste høst.

Avgjørelse til vinteren

Nora Mørk er klar over at klubbfremtiden kan komme til å forstyrre henne.

– Det er klart at når man går inn i et slikt år så hadde det vært fint å ha ting på stell før vi går inn i sommeren. Jeg vil tro at jeg må være enda tidligere ute enn normalt med å skrive den nye kontrakten. Hvis jeg kommer med til OL er vi ferdige i midten av august og da er det greit å vite hvor man skal være, sier hun og er enig at januar og februar kan være gode tidspunkter å avgjøre fremtiden.

Thorir Hergeirsson synes det høres fornuftig ut. Han vil uansett ikke ha noen diskusjoner rundt fremtiden hennes under VM i Danmark i desember.

– Jeg er klar på at jeg ikke vil ha noen klubbdiskusjoner inn i eller i løpet av et mesterskap. Jeg tipper at heller ikke Larvik ønsker det i hektiske perioder. Det blir viktig å finne de riktige vinduene, sier landslagssjefen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder