JUNIORSTJERNE: Henny Reistad har herjet i juniormesterskap. I løpet av høsten kan Vipers-spillerne slå seg inn på A-landslaget. Foto: Svein André Svendsen, NHF

Supertalentet Henny Reistad melder seg på i EM-kampen: – Hun er skarp

ÅRHUS (VG) Hun har vært på «All Star Team» i to juniormesterskap. Henny Reistad (19) er supertalentet som er rask, spenstig, utholdende og 180 cm høy. Det kan bære rett inn i EM-troppen. Ole Gustav Gjekstad mener tenåringen er moden nok.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er selvsagt gøy å høre slikt. Men jeg tenker ikke så mye over det. Foreløpig har jeg nok med å debuten på rekruttlandslaget, sier Henny Reistad til VG.

– Hun har et stort potensial, slår Thorir Hergeirsson fast. Fredag debuterer Reistad på rekruttlandslaget i Danmark. Muligheten ligger åpen for EM i desember.

– Ut fra hvordan jeg kjenner Henny: Hun er en skarp spiller. Så får tiden vise om det er riktig å satse på henne. Vi må ta ansvar for den totale pakken. Det er mye for henne på en gang nå, sier landslagssjefen.

les også

Thea Mørk & co. ga svar på tiltale: – Veldig spennende

– Jeg mener Henny har en fair sjanse til å komme med, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad. Mannen som i Larvik utviklet Nora Mørk til en verdensstjerne har nå fått ansvar for Bærums-jenta. Reistad scoret nylig på samtlige seks skudd da Storhamar ble slått i toppkampen. Neste helg debuterer hun i Champions League.

– Hun har mye å lære ennå, men hun har allerede kvaliteter som hun kan bruke på øverste nivå. Hun er kjapp til å omsette «input» til praksis og er moden nok til å tåle et mesterskap, mener Gjekstad.

– Veldig hyggelig å høre fra en trener som Ole Gustav, kvitterer Reistad.

les også

Håndballjentene sesongdebuterer: Heidi Løke sa nei til Györ igjen

Som 18-åring skjøt Henny Reistad nesten egenhendig Stabæk til fjorårets cupfinale. Totalt feide hun inn 149 mål for nedrykksklubben fra Bærum i serie- og cup. I sommer holdt hun og juniorlandslaget på å skaffe Norges første VM-gull siden Nora Mørk-generasjonen, men det ble finaletap etter syv Reistad-scoringer.

Hun kom på VMs stjernelag. Som hun gjorde det under junior-EM i fjor.

– Henny er både rask og utholdende. Jeg mener at hun har den samme farten som de raske bakspillerne på A-landslaget, sier Vigdis Holmeset, som har vært trener på juniorlandslaget.

les også

Hergeirsson om Nora Mørks EM-sjanser: – I utgangspunktet ikke mulig

Men Reistad er omtrent 10 centimeter lenger enn Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og Veronica Kristiansen. Futten i beina er det ikke noe i veien med. Da juniorlandslaget testet «stille tresteg» hoppet hun 70 centimeter lenger enn neste jente.

– Ja, hun er en fremtidsspiller. Helt udiskutabelt. Så blir det en vurdering. Vi har blandet erfaring med å ta opp juniorer tidlig. Det har litt med personligheten å gjøre. Jentene er ulike, sier Hergeirsson som for to år siden tok ut da 18-årige Kjerstin Boge Solås til EM. Tenåringen fra Fjaler i Sogn og Fjordane var Norges yngste EM-spiller noen gang og yngre enn Mørk og Bredal Oftedal, som begge fikk sjansen som 19-åringer i EM.

Henny Reistad er klar på at hun fortsatt mangler mye erfaring på internasjonalt nivå. Mens A-lagsjentene møter tre EM-nasjoner på Jylland, spiller Reistad sine to første rekruttlandskamper fredag og lørdag. Begge mot Danmark.

– Jeg har ikke spilt mye mot de aller beste lagene. Det er noe annet enn junior, sier hun. Men ambisjonene er klokkeklare:

– Jeg vil inn på A-landslaget og spille for en av de aller beste klubbene i Europa.

SPENSTFENOMEN: Henny Reistad henger høyt når hun bruker spensten. Her for Stabæk mot sin nye lagvennenninne dobbelt så gamle, Katrine Lunde, i fjorårets cupfinale. Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder