NØKKELSPILLER: Line Bjørnsen satte inn fem mål mot tyrkerne og blir en nøkkelspiller for Glassverket mot Podravka søndag. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Glassverket kan kapre plass i Champions League: – God mulighet!

(Glassverket-Yenimahalle 34-23) Etter en bunnsolid seier er Glassverket klar for playoff om Champions League-spill. Trener Geir Oustorp har tro på seier mot Podravka i Drammenshallen søndag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi har en god mulighet! Podravka har et ungt og fysisk sterkt lag, men vi har sjansen til å score en del kontringsmål mot dem, mener Oustorp etter at 14 scoringer i kontra satte motstanderen fra Tyrkia helt ut lørdag.

Podravka vant Champions League for 20 år siden, men kroatene har de siste sesongene ikke vært på samme nivå. Nå stiller den gamle storklubben kun med hjemlige spillere. Podravka hadde ingen problemer med må slå nederlandske Sercodak Dalfsen 30–17 lørdag.

Sjekk Nora Mørks kjempeløft fra VM til OL

Den nye linjespilleren Martine Wolff ble Glassverkets toppscorer med sine seks mål mens Line Bjørnsen satte inn fem mål. Bjørnsen sørget sist onsdag også for at drammenserne fikk en god seriestart med 12 scoringer da Storhamar ble slått i seriestarten.

– Hun er viktig for oss, sier Oustorp.

Glassverket mistet etter seriesølvet sist sesong trener Kenneth Grabrielsen til Vipers Kristiansand. Han tok med seg nøkkelspillerne Jeanett Kristiansen, Kari Brattset og Kari Nørstebø til Sørlandet. Lørdag kveld nedsablet Vipers stakkars Cassano Magnago fra Italia med hele 52-10 i kvalifiseringen til EHF-cupen.

– Men vi har fått forberedt oss godt med de spillerne vi har og harv sluppet unna skader før denne sesongen. Det ser bra ut, mener Oustorp. Keeper Guro Rundbråten slapp inn bare tre av seks straffekast mot Yenimahalle.

Etter sist sesong: Glassverket ble tappet

Dermed er Glassverket uansett klare for den avsluttende kvalikkampen for det nye gruppespillet i EHF-cupen i november. Men det er ingen tvil om at klubben går for å bli kollega med Larvik i Champions League i oktober.

Gruppespillet vil i så fall by på motstand på verdensnivå i Buducnost fra Montenegro. I tillegg vil tyske Thüringer og Metz fra Frankrike bli motstandere i gruppespillet.

– I utgangspunktet lag vi ikke har noen sjanse mot, men seks kamper mot internasjonal motstand vil gi oss mye nyttig erfaring og vi vil uansett kunne gå inn i et nytt gruppespill i EHF-cupen etter jul, sier Oustorp.

Før sesongen: – Larvik kan tape en seriekamp

Økonomisk tror han derimot en Champions League-deltagelse vil gå i minus. Håndballens mesterliga flommer ikke over av penger på kvinnesiden.

– Men med disse motstanderne er det mulig å få det økonomiske brukbart til, mener Geir Oustorp.

Glassverket spilte også i fjor play off om Champions League hjemme i Drammenshallen. Men da var Heidi Løke og Györ motstandere. Det endte med tap 21–30.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder