VIDERE TIL HOVEDRUNDEN: Sverige gikk videre i EM i går, men har ikke med seg poeng inn i hovedrunden. Det er et langt dårligere utgangspunkt enn Norge, som til slutt gikk inn med drømmescenarioet fire poeng. Foto: Janek Skarzynski , Afp

Svensk EM-stjerne beklager fylle-utspill

KRAKOW (VG) En frustrert Lukas Nilsson (19) mente de svenske EM-tilskuerne var så stille på tribunen da Sverige møtte Spania i går, at de måtte være fyllesyke hele gjengen. Nå angrer han.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– De virket «bakfulle», alle sammen. Det var trist. Det var utrolig stille, sa Nilsson ifølge Aftonbladet etter at Sverige hadde røket på et 22-24-tap mot Spania i går.

«Söta bror» gikk likevel videre til hovedrunden, takket være at Tyskland slo Slovenia. Riktignok er svenskene videre med null poeng, men i det fjerne blinker muligheten for en OL-kvalifisering.

Nilsson var fornøyd med avansementet i EM, men lot likevel litt av skuffelsen over Spania-tapet gå utover de svenske supporterne som hadde dukket opp i mesterskapsbyen Wroclaw. Selv bommet han på åtte av ti skudd i kampen, og var sannsynligvis ikke i topp humør.

– Det var ikke særlig med trøkk på tribunen. Bortsett fra det synes jeg vi kjempet godt i 60 minutter. Vi hadde ingen dårlig periode, slik vi har hatt i de andre kampene. Vi er på vei framover, uttalte han.

Sverige skal i hovedrunden møte knalltøffe motstandere: Danmark, Russland og Ungarn.

Leste du denne? Den norske strek-stjernens forvandling: Gikk ned fra 130 til 110 kilo

«Ursäkta»

I dag sørget Nilsson for å beklage utspillet sitt overfor svenske supportere. Han angret rett og slett på at han hadde anklaget dem for å ha hatt en dårlig dagen derpå.

– Jeg vil be om unnskyldning. Jeg mente det ikke slik overhodet. Det var ikke meningen å uttrykke seg slik, sier 19-åringen.

Smertetrøbbelet: Norge-profil måtte sprøyte knærne klare til EM

Nilsson mener fortsatt trykket på tribunen var lavt, men han har også funnet forklaringen.

– Fansen satt ikke så samlet i går som de gjorde på de to første kampene våre. Klart det ikke ble like bra da.

Og mens han først var i gang, sørget Nilsson for å komme med litt publikumsros også:

– Jeg er svinglad for alle som har kommet hit for å støtte oss. Uten dem hadde vi ikke gått videre. Det betyr utrolig mye!

Les også: O`Sullivan kunne spilt for Storbritannia: – Glad jeg valgte Norge

Har levert protest

De svenske landslagsspillerne er ellers ikke så voldsomt godt fornøyde i dag. De har fått oppsettet for når kampene deres i hovedrunden skal spilles, og landslaget er langt fra fornøyde.

I likhet med Norge får de en periode med hele tre spillefri dager, mellom den første kampen mot Russland, som går i morgen, og Danmark på tirsdag.

Men det som opprører svenskene, er at deres tredje og siste kamp går allerede onsdag kveld, bare 18 timer etter at kampen mot danskene er avsluttet. Da møter Sverige Ungarn, en kamp som kan bli helt avgjørende med tanke på å ta en OL-kvalifiseringsplass.

– Det er veldig merkelig. Dette kan jo være EMs viktigste kamp for oss, sier trener Ola Lindgren til Aftonbladet.

– Først ble vi j*** irriterte. Hvorfor kan man ikke lage et skjema som passer alle lagene? Men det kommersielle går foran det sportslige, fortsetter han. Sverige har nå levert protest til EHF og bedt om et bytte av kamptidspunkt.

PS! Norge spiller sin første hovedrundekamp mot Polen på lørdag. Kampstart er klokken 20.30.

Sett saken om håndballkjærestene? – Det er et konstant savn

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder