GODE VENNINNER: De norske jentene og kveldens semifinalemotstander Nederland kjenner hverandre godt. Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og Kari Aalvik Grimsbø (bildet) spiller med flere av dem i Györ. Amanda Kurtovic (t.v.) har den nederlandske treneren som klubbtrener. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Nederlandske stjerner før VM-semifinalen: – Norge er ikke uslåelige

HAMBURG (VG) Norge grisebanket Russland med 17 mål, men Nederland lar seg ikke skremme. De har tro på at de kan sende Norge ut av VM i kveld.

 • Lillian Holden
 • Bjørn S. Delebekk

Artikkelen er over to år gammel

– Alt er mulig. Vi er så klare, og vet hva vi skal gjøre. Det er det beste laget i verden, men Norge er ikke uslåelige, sier backspilleren Estevana Polman til VG.

VG LIVE: Følg kveldens VM-semi fra klokken 17.30!

De nederlandske jentene kom ruslende inn i mektige Barclaycard Arena i Hamburg i går, og mens de ble intervjuet av både hjemlig og utenlandsk presse, ble de stående og se rundt seg.

«Just wow», sa Polman. Hallen tar 16.000 mennesker, og det er ventet å bli fullsatt under kveldens VM-semifinale.

– Det har jo blitt en tradisjon at vi møter Norge mot slutten av et mesterskap. Men jeg håper resultatet blir annerledes denne gangen, sier keeper Tess Wester til VG.

Har du sett de nederlandske jentenes advarsel til Norge? Ta en titt her:

Norge og Nederland har møttes i tre finalekamper på rad, alle med samme utfall: De norske håndballjentene har gått seirende ut av duellen. Men under EM-finalen i fjor var det uhyggelig jevnt, og kun ett mål skilte nasjonene.

– Vi kommer nærmere og nærmere, og vi blir bedre for hvert år. Etter tre tap er det på tide å vinne nå, sier Jessy Kramer, som tidligere har spilt i Vipers. Det har også de nederlandske VM-spillerne Charris Rozemalen og Lynn Knippeborg.

Sett denne? I kveld blir det mammaduell i VM: – Heidi er så sterk!

Etter hyppige møter de siste årene er det ingen av lagene som trenger å lure på hva de møter når de går ut på parketten.

– Hvis Nederland har en god dag, kommer dette til å bli en jevn kamp. Alle går jo inn der og ønsker for alt det er verdt å vinne. Jeg tror dette blir tøffere enn kampen mot Russland, sier Stine Bredal Oftedal til VG.

Lagvenninnene: Derfor mener de Oftedal er blant verdens beste spillere

Koblingene

De norske jentene ankom Hamburg i går, og hadde brukt den nesten tre timer lange bussturen fra Magdeburg til å se video av Nederlands kamper. Men mange av de norske spillerne er fullt klar over hva de møter – flere spiller sammen med nederlenderne til daglig.

• I Györ spiller Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Kari Aalvik Grimsbø. Der er også strekspiller Yvette Broch og fotrappe Nycke Groot. Heidi Løke, som har spilt i Györ, har også god kjennskap til nederlenderne.

• I Esbjerg er både Vilde Ingstad og Sanna Solberg lagvenninner med Estevana Polman. Neste sommer kommer for øvrig også Marit Røberg Jacobsen til klubben.

Amanda Kurtovic spiller til daglig i Bucuresti. Nederlands trener Helle Thomsen er hennes klubbtrener i Romania.

Jessy Kramer spilte for Vipers Kristiansand i årene mellom 2013 og 2016. Hun er såpass godt kjent med Norge at hun både forstår og snakker norsk.

– De kjenner oss, og vi kjenner dem. Jeg tror det er en fordel for oss, jeg, sier Heidi Løke til VG.

Hvis Norge vinner i kveld, får kanskje Veronica Kristiansen noen å klemme på også? Det hadde hun nemlig ikke etter seieren mot Russland:

For Györ-jentene er det spesielt å møte såpass mange lagvenninner i VM, både på banen og på spillerhotellet.

– Dette er jo jenter jeg bryr meg veldig mye om. Det er rart å møtes i en så viktig kamp. Men vi vet hva vi går til, alle sammen, smiler Nora Mørk.

– Vi kjenner hverandre godt. Det er det laget som har dagen som kommer til å vinne. Det er alle veldig klar over. Men om vi spiller på vårt beste så funker det selv om de vet hva vi kommer med.

De nederlanske jentene håper de kan bruke det til sin fordel at flere på laget kjenner noen av de norske jentene ut og inn.

– Vi vet hvordan de spiller. Nora og Stine er svært gode, det er kantene også. Norge kommer til å komme med mye fart, vi må løpe raskt hjem og forsøke å stoppe dem. Så må vi bruke vår fart også, sier Kramer.

– Vi kjenner dem, de kjenner oss. Dette kommer til å handle om hvem som er smart. Det smarteste laget vinner, slår Estevana Polman fast.

PS! Kampen mellom Norge og Nederland starter klokken 17.30. Den kan du følge i VG Sportens direktestudio her, eller på TV 2.

Mer om

 1. Kvinnelandslaget håndball
 2. Norsk håndball

Flere artikler

 1. Nederlandsk stjerne om mammaduellen mot Løke: – Heidi er så sterk

 2. VM-finaleklare Mørk etter ny kalasseier: Aldri spilt på et bedre lag

 3. Katrine Lunde i storform da Norges EM-håp ble forsterket

 4. Stine Bredal Oftedal kåret til verdens beste: – Jeg tør nesten ikke tro på det

 5. VM-finaleklar Oftedal om seierskysset: – Veldig hyggelig

Fra andre aviser

 1. Norge ledet komfortabelt, så kollapset de totalt: – En av de verste omgangene noensinne

  Bergens Tidende
 2. Det norske laget hylles av håndballegende: – Mektig imponert

  Bergens Tidende
 3. Fra konfliktsky til landslagskaptein: Her er historien om Bredal Oftedals vei til verdenstoppen

  Bergens Tidende
 4. Fra konfliktsky til landslagskaptein: Her er historien om Bredal Oftedals vei til verdenstoppen

  Aftenposten
 5. Det norske laget hylles av håndballegende: – Mektig imponert

  Fædrelandsvennen
 6. Dette er stjernene Norge må se opp for i kveld

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no