Erevik langer ut mot dommerne: – Ufint og uprofesjonelt

Hansen: – Vi er altfor snille gutter, fra lille Norge, som ikke overspiller

KRAKOW/OSLO (VG) (Norge-Kroatia 24-31) Ole Erevik (35) erkjenner at Norge tapte fortjent mot Kroatia. Han omtaler likevel de makedonske dommerne som direkte uprofesjonelle.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er ikke dommerne som avgjør kampen, men jeg synes det er ufint og uprofesjonelt av de å løpe rundt og prate til de kroatiske spillerne med kallenavn og snakke språket sitt over hodene på oss, sier målvakt Ole Erevik til VGTV.

De norske håndballherrene fikk juling av Kroatia i EM-bronsefinalen.

– Det er ikke profesjonelt og det gjør du ikke i en bronsefinale i et EM, men det var ikke de som vant kampen for Kroatia, sier Erevik om dommerduoen Gjorgji Nachevski og Slave Nikolov.

– Det er ufint, og hører ikke hjemme i et EM. Det bør de virkelig holde seg for gode til. Men når du vet hvem som er sjefen til dommerne, så tror jeg ikke de blir fortalt det, sier den norske målvakten.

Espen Lie Hansen er skjønt enig med Erevik, og tror de norske spillerne rett og slett må slutte å være snille.

– Vi må vel begynne å overdrive i situasjonene vi også, de andre får jo betalt for det. Vi er altfor snille gutter fra lille Norge, som ikke overspiller. Det får vi ingenting igjen for. Det er synd, men man må tydeligvis overspille for å få visse situasjoner, sier han til VG.

– Er det filming kroatene driver med?

– Det er noen situasjoner der som er rimelig komiske, for å være ærlig.

FOLKEBØRSEN: Her er VGs dom over de norske spillerne

Norge hentet opp den kroatiske ledelsen i andre omgang, men mot slutten av oppgjøret viste Kroatia hvem som er best. Kroatia lekte seg til 31-24-seier de siste ti minuttene.

– Utrolig kjipt

Erlend Mamelund erkjenner at Norge ikke leverte noen toppkamp. Samtidig klarte heller ikke han å la være å sende et stikk til dommerne fra Makedonia.

– Det er sånn at hvis du heter Duvnjak, Kopljar, Karabatic eller Karacic så er det lettere å få frikast og tominuttere enn hvis du heter Øverby, O'Sullivan eller Reinkind, sier Mamelund.

– Akkurat nå er det utrolig kjipt. Det er aldri gøy å tape håndballkamper, men sett under ett har vi gjort et fantastisk mesterskap. Det er mye vi kan bygge videre på, sier Kent Robin Tønnesen til VGTV i Polen.

REFERAT: Les fyldig kampreferat

Bjarte Myrhol klarte ikke helt å glede seg over en historisk god plassering.

– Vi, som resten av Norge, har fryktelig lyst på en medalje. I dag var vi ikke gode nok. Mot Tyskland var det kron eller mynt. Det er litt tungt å vite at vi var så nærme, men det er en voldsom prestasjon vi har levert, sier Myrhol – som bar preg av at han har vært syk den siste tiden.

– Kroppen fungerte langt fra optimalt. Man fikk bidra når man hadde krefter, sier Myrhol, som er usikker på om han har krefter igjen til banketten.

Misfornøyd med dommerne

Zlatko Horvat og Domagoj Duvnjak ble kampens store utespillere med henholdsvis åtte og seks scoringer. Samtidig gjorde den kroatiske keeperen Ivan Stevanovic livet surt for rustne norske skyttere.

– Det ble den sure fjerdeplassen. Vi kommer ikke inn i kampen. Kroatia styrer, og vi blir bare jagende, sier Kristian Bjørnsen til VGTV.

Sett denne? Norsk stjerne spilte med brudd i hånden

Etter en svak første halvtime, som endte med 15-11-ledelse til Kroatia, kom de norske herrene som vanlig sterkere tilbake etter en samling i garderoben. Ti minutter ut i andre omgang var det maktbalanse (17-17) – og lagene fulgte hverandre tett den neste ti minuttene.

Ole Erevik sto lenge en bra kamp for Norge. Han gjorde en imponerende dobbeltredning på stillingen 21-20 til Kroatia, men det hindret ikke kroatene å stikke av igjen.

Mye slurv

En krakilsk Christian Berge raste og endte opp med gult kort da Petter Øverby fikk en tominutters utvisning på stillingen 24-21 til Kroatia, knappe ti minutter før full tid. Like før hadde Kent Robin Tønnesen fått to minutter, og Berge mente den andre utvisningen kom som et resultat av filming.

Norge spilte ingen god første omgang, og midtveis i omgangen stoppet det helt opp. Christian Berges gutter slet i syv-åtte minutter uten å score. Kroatia utnyttet måltørken og gikk fra 6-6 til 11-6-ledelse.

Kroatia-keeper Ivan Stevanovic herjet med de norske skytterne i denne perioden.

Kent Robin Tønnesen åpnet den norske scoringskontoen igjen, og Magnus Jøndal, Joakim Hykkerud og Bjarte Myrhol kom med bidrag som hindret at kroatene stakk ytterligere fra. Til pause var stillingen 15-11 til Kroatia.

– Vi er avhengige av å få bedre uttelling på de skuddene vi har, oppsummerte Håvard Mamelund i VGTVs studio etter en første omgang der Norge bommet på åtte av 19 skudd.

STENGTE BURET: Kroatia-keeper Ivan Stevanovic forsøker å redde et skudd fra Kristian Bjørnsen. Keeperen stengte buret midtveis i første omgang. Foto: Bjorn S. Delebekk , VG

Norge slurvet rett og slett for mye, og kanskje satt den tøffe semifinalen fortsatt i bein, armer – og i hodet. Fredag glapp EM-finalen for de norske herrene etter et realt håndballdrama som endte med 34-33-seier til Tyskland etter ekstraomganger.

Norge svarte med å legge inn protest fordi Tyskland hadde for mange spillere på banen samtidig.

Les også: Her er beviset på tyskernes regelbrudd

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder