Keepertreneren mener at Norge ikke er svekket uten Lunde

SINDRE PÅ TOPP: Kari Aalvik Grimsbø er klar for comeback på landslaget 16 måneder etter at Sindre ble hennes nye «daglige leder». Foto:PRIVAT,

Gjør comeback 26 måneder etter OL-suksessen: Grimsbø: - Sterkere mentalt etter fødselen

Med Sindre (1) på skuldrene gleder Kari Aalvik Grimsbø seg stort til å erstatte gravide Katrine Lunde i landslagsburet. Torsdag gjør hun comeback 790 dager etter OL-gullet i London.

Artikkelen er over fem år gammel

– Jeg har alltid vært en type som har tenkt mye håndball. Nå gir jeg alt på trening, men har helt andre ting å tenke på utenfor banen. Det er lettere å «skru av». Mentalt sett er jeg blitt sterkere. Jeg har mer overskudd, sier Grimsbø til VG.

BRASIL-SUKSESSEN: Slik så fronten på VG-sportens papirutgave ut etter at Kari Aalvik Grimsbø hadde reddet 14 av 22 brasilianske skudd under London-OL. Foto: ,

Torsdag møter Norge verdensmester Brasil i Holstebro. Den nybakte mor Aalvik Grimsbø tar over i landslagsburet etter den blivende mor Lunde. Györ-stjernen har termin i mars neste år.

Det er to år siden Kari Aalvik Grimsbø stengte buret mot brasilianerne og snudde OL-kvartfinalen nesten på egen hånd. Det vendte motgangen i London og Kari Aalvik Grimsbø spilte også en grei kamp da Montenegro ble slått i OL-finalen fire dager senere.

Har stått over VM og EM

Det var hennes foreløpig siste landskamp. 6. juni i fjor kom sønnen til verden. Norge har spilt både EM og VM uten Kari Aalvik Grimsbø.

– Brasil-kampen er det største jeg har opplevd som håndballspiller. Det var veldig forløsende endelig å få ut toppnivået i en svært viktig kamp. Jeg var usikker på hvordan den opplevelsen ville virke på motivasjonen etter fødselen, men jeg kjenner nå at det bare trigger meg. Jeg gleder meg stort til å spille for Norge igjen, sier Grimsbø og legger til:

– Det var en kjempeopplevelse, men jeg husker faktisk ingen enkelthendelser fra kampen. Ikke har jeg sett den i ettertid heller.

Kari Aalvik Grimsbø kom inn for Lunde i Copper Box etter 21 minutter og slapp etterpå inn bare åtte av 22 skudd fra Brasil. Den snudde 6-11 til 21-19 over den nåværende verdensmesteren. Dermed havnet hun i det celebre selskapet av keepere med 10 poeng på VG-børsen: Cecilie Leganger, Heidi Tjugum, Lunde og hun selv.

Les også: Sullands knetrøbbel bekymrer

29-åringen slet med en lårskade som gjorde henne uaktuell for VM i fjor. Men nå er hun – tross omgangssyke sist helg – godt i gang med sesongen som serieleder med Esbjerg i Danmark.

Silje Solberg sterk i Danmark

Sammen med Silje Solberg (24) skal hun fylle hullet etter Katrine Lunde (34). Solberg har fremstått som den beste keeperen i den danske serien etter overgangen til Tvis Holstebro.

– Sterkt av Silje å gjøre dette første sesongen. Jeg ser frem til å samarbeide med henne, sier Kari Aalvik Grimsbø.

– Dette ser veldig bra ut. Jeg føler meg komfortabel. Kari og Silje kommer til å fylle hullet etter Katrine på banen, men kanskje ikke utenfor, sier keepertrener Mats Olsson og tenker på Lundes mangeårige rolle som tillitskvinne i laget og en drivkraft for miljøet på landslaget.

– For meg kjennes det godt å komme tilbake nå. Jeg var med til Ungarn i sommer og følte ikke at jeg hadde vært lenge borte. Jeg føler at jeg har mye å bidra med, sier comeback-keeperen selv.

Livlig tid med sønnen

Hun tror ikke det vil by på store følelsesmessige problemer å være borte fra sønnen.

– Jeg kjente litt på det de første gangene, men nå går det greit. Sindre stortrives med faren sin, forsikrer Kari Aalvik Grimsbø.

Hennes lille gutt har kommet i en alder med mye bevegelse. Moren fryder seg.

- En veldig morsom tid. Han lager mye lyd og er en artig gutt. Det er gøy, sier hun og og har mer enn nok med å konsentrere seg om sønnen når hun er på sin virkelige hjemmebane.

Det kan gjøre håndballjentene godt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder