Silje Solberg rett i isbad: – Det var tøft mentalt

KUMAMOTO (VG) (Norge-Angola 30–24) Et fysisk Angola ga Norge god motstand i første omgang, men igjen strålte Silje Solberg og håndballjentene sikret sin fjerde seier i gruppespillet. Dermed er de videre til hovedrunden.

  • Jostein Overvik
  • Morten Asbjørnsen
  • Ida Høidalen
  • Bjørn S. Delebekk (foto)

– For å være helt ærlig. Dette var en slitekamp. Det er var tøft mentalt, sier Silje Solberg etter 15 nye VM-redninger.

– De hadde frøken Solberg som reddet litt for mange skudd, sier Angolas danske trener, Morten Soubak.

Hun frykter ikke en gang det obligatoriske tre minutter lange isbadet etter seieren. Jentene står med isvann opp til midt på lårene for å få hjelpe slitekampen ut av bena. Gruppefinalen mot Nederland er mindre enn et døgn unna.

– Det går helt fint. Det er ikke så kaldt som det pleier. Jeg skal ikke si det er behagelig, men det går helt fint å stå der og restituere, sier Silje Solberg til VG.

De norske jentene skal de neste timene gjennom et omfattende program for at beina skal kroppene skal lades opp igjen. Nederland har 2,5 timer lenger hvile frem til kampstart.

– Isbad, dusj, spise og slappe av, beskriver Stine Bredal Oftedal. Mange av jentene får også en runde med massasje.

Etter en jevn første omgang slet Norge med å stikke fra Angola som viste muskler mot de norske kvinnene. Norge gikk til pause med ledelsen 13–12, men fikk en fin luke tidlig i andre omgang. Midtveis snudde det imidlertid igjen, og Angola klarte å spise inn Norges ledelse.

Men så kom den norske innspurten som tidligere mot slutten av kampen, og med litt over tre minutter igjen gikk Norge opp til 28–23. Da klokka viste 60 minutter var Norge oppe i en 30–24-ledelse som også ble sluttresultatet. Dermed vant Norge sin fjerde kamp i gruppespillet, og er videre til hovedrunden.

– Jeg synes det er en rar kamp. Alt de kommer med vet vi, for vi har sett det på video. Det er ikke noe nytt, og det irriterer meg at vi ikke får stoppet det, smiler Camilla Herrem til VG like etter kampslutt.

DEN GODE TVILLINGEN: Silje Solberg stengte buret mot Angola. Foto: Bjorn Steinar Delebekk

– Hvor hadde vi vært uten Solberg?

Kampens første scoring kom fra Angolas Albertina Kassoma, og utover i den første omgangen var tett og jevnt mellom Norge og Angola. En som imponerte stort for Norge i den første omgangen var Andrea Austmo Pedersen, som ved to anledninger kom inn og reddet to straffeforsøk.

Fem minutter ut i andre omgang dro Norge fra med ledelsen 16–13. Etter dette klarte de norske kvinnene å holde Angola på trygg avstand. Silje Solberg vartet også opp med flere strålende redninger, og fikk også ved et par anledninger vist frem en enorm pasningsarm i den andre omgangen. Det fikk TV3s kommentator Daniel Høglund til å si følgende i andre omgang:

– Hvor hadde vi vært uten Silje Solberg denne kampen? Det tør jeg ikke tenke på en gang, sa Høglund etter en av mange strålende redninger fra Solberg.

For Norge slet lenge mot et fysiskt sterkt Angola, og Waade mener også at dommerne lot Angola utnytte fysikken sin til det fulle.

– De er strenge med oss til tider, og de lar Angola gjøre mer med oss enn vi får med dem. Men vi vinner til slutt, og da går det greit, forteller Waade som påpeker den enorme fysikken på spillerne fra Angola som møtte dem.

STENGTE BURET: Andrea Austmo Pedersen reddet først to av to mulige straffer i første omgang. Foto: Bjorn Steinar Delebekk

Slet med å holde avstand

Midtveis i den andre omgangen tok Angola inn ledelsen til Norge, og drøye ti minutter før slutt var Norge foran med kun to mål. Men i perioden mellom 48 og 50 minutter økte de norske kvinnene til 25–21 etter mål fra Stine Bredal Oftedal, Sanna Solberg og Heidi Løke.

Nå venter Nederland til siste gruppespillskamp på fredag. Vinner Norge den, så vil de gå ubeseiret gjennom gruppespillet. Før den kampen ligger Nederland på plassen under Norge, med seks poeng etter fire kamper.

– Det tror jeg blir en helt annen kamp. Nederland løper mye mer, sier Silje Solberg.

Norge har siden VM-finalen i 2015 møtt Nederland fem ganger på rad i mesterskap og vunnet alle. Sist hele 29–16 i fjorårets EM.

Husk at du kan følge VG Sporten på Instagram:

Mer om

  1. Håndball-VM 2019 kvinner

Flere artikler

  1. Norge raknet mot Nederland: – Nå fikk vi en på tygga

  2. Heidi Løke fikset avgjørelsen: – Utrolig sterkt

  3. Stine Bredal Oftedal etter stjernesmellen: – Trenger det helt ekstremt

  4. Silje Solberg etter sjokkomgangen: – Vi må vinne resten

  5. Camilla Herrem om snuoperasjonen: - Jeg følte meg to meter høy

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder