TOPPSCORER: Bjarte Myrhol scoret seks på Alex Dushebajev og Spania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Håndballguttas spanske mareritt fortsetter: – Det er surt

(Norge-Spania 27–28) Håndballgutta har fortsatt ikke slått Spania på 22 år. Men Norge var bare et skudd unna uavgjort i Århus – uten Sander Sagosen og fem andre EM-aktuelle spillere.

– Det er surt at vi ikke klarer å sette den siste. Men vi tar med det som er positivt, sier Bjarte Myrhol til TV 2. Han scoret seks og ble norsk toppscorer.

Eivind Tangens avsluttet i siste sekund, men skuddet gikk i klypene på den spanske keeperen. Dermed ble det akkurat som sist vår ettmålstap for den regjerende europamesteren.

– Det er selvfølgelig veldig surt, sier Norges beste spiller, Gøran Johannessen. Han mener at Norge mangler «de siste 5–10 prosentene» på å vinne. Flensburg-spilleren var meget god, men bommet på sine tre siste skudd.

Ikke siden Roger Kjendalen storspilte på Gjøvik i 1997 har Norge slått de spanske stjernene. 16 tap og en uavgjort er håndballguttas verste rekke.

les også

Sander Sagosen mister landskamper: – Kjipt

Norge stilte uten Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød, Torbjørn Bergerud, Petter Øverby og Magnus Fredriksen fra VM sist vinter. Også Veszprém-stjernen Kent Robin Tønnesen manglet på grunn av skade.

I 40 minutter hadde Norge føringen, men mot slutten ble det tungt.

– Vi er nærmere enn sist. Men fantastisk av gutta. En veldig, veldig bra kamp, mener landslagssjef Christian Berge. Flere spillere fikk pluss i hans bok.

Kolstads William Aar scoret to fine mål og Sebastian Barthold markerte seg med scoring på tre av fire skudd etter suksessen for Aalborg i Champions League. Også Eivind Tangen markerte seg med tre scoringer og godt spill, men bommet altså helt til slutt.

Norge ledet 13–12 ved pause etter en god 1. omgang.

– Veldig bra. Solid. I etablert forsvar er vi veldig bra, sa Sander Sagosen til TV 2. Han er med på samlingen, men får ikke spille igjen etter lyskeskaden før 2. november.

Keeper Espen Christensen åpnet med å redde de riktige ballene foran et strerkt forsvar styrt av Magnus Gullerud.

les også

Espen Lie Hansen om vrakingen: – Det er helt okay

Fremover åpnet Harald Reinkind med to scoringer før Gøran Johannessen fortsatte spillet fra sin sterke høst i Flensburg. Sammen med Christian O’Sullivan satte han et kraftig press på Spania med blant annet fire scoringer de første 30 minuttene.

På streken fortsatte Bjarte Myrhol sin spesialoppgave fra VM – som ren målfarlig angrepsspiller. Han satte inn tre av fire skudd i 1. omgang og scoret på alle sine tre forsøk etter pause.

Landslagskapteinen kjenner fortsatt en lårskade som har hemmet ham i sesongstarten.

– Det lugger litt, men vi håndterer dette, sier han.

PS! Norge åpner EM mot Bosnia-Hercegovina i Trondheim 10. januar. Spania kan tidligst bli motstander i semifinalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder