MØRK DAG: Thorir Hergeirsson må klare seg uten Nora Mørk i EM. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Nora Mørk ute i seks måneder til: – Omfanget er så stort som fryktet

Nora Mørk (27) er operert igjen, og selv om operasjonen beskrives som vellykket, var omfanget av meniskskaden så ille som fryktet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ytterligere seks måneder på sidelinjen grunnet en skadd menisk ble resultatet, forteller landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV2. Overfor VG utdyper han:

– Omfanget er så stort som fryktet. Hun måtte sy i menisken, og i utgangspunktet betyr det seks måneder på sidelinjen, og så får vi ta det derifra.

Hergeirsson kaller det hele for «trist» og «fryktelig», men er glad for at legene i det minste, ifølge pappa Morten Mørk, har betegnet operasjonen som vellykket.

– Det er tøffe opplevelser, og det er sikkert en nedre grense for alt, sier Hergeirsson med tanke på Mørks brutale skadehistorikk.

– Samtidig er Nora ekstremt flink og sterk med tanke på å jobbe seg tilbake hver eneste gang. Det er imponerende, fortsetter han, og har fullstendig tro på at Mørk ikke lar seg kue.

les også

Nora Mørk etter ny operasjon: – Nå har jeg mistet troen

Nå vil landslaget støtte opp under lagets store stjerne der det lar seg gjøre.

– Vi støtter med det vi kan, først og fremst kompetanse, slik vi gjør med alle spillere som er en del av laget og som havner i en slik situasjon. Nå gjelder det å uttrykke støtte og sympati, og så handler det om å se fremover og prøve å legge til rette. Vi stiller med den fagkompetansen og ressursene som vi har tilgjengelig og som hun ønsker.

Nora Mørk hadde en drøm om å spille EM i desember, men den drømmen er uansett knust for Györ-spilleren.

– Norge blir svekket inn til EM. Hun er en av verdens beste spillere, kanskje den beste offensivt, så gjenstår det å se hvor mye svekket de blir, sier håndballekspert Bent Svele, som har kommentert en rekke mesterskap for TV2.

les også

Slik kan Nora Mørk erstattes

Pluss content

2018 har vært et eneste langt skademareritt for Mørk. I februar røyk hun korsbåndet i en Champions League med Györ. Siden jobbet hun hardt for å komme tilbake og før den siste vridningen for tre uker siden var hun «99 prosent sikker» på at hun ville rekke EM med landslaget, men slik ble det ikke.

Svele mener det viktigste er at Mørk bruker den tiden hun trenger på å bli helt frisk.

– Vil det faktum at hun vil gå uten håndball i nesten halvannet år sette Mørks karriere tilbake?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror det skaper en voldsom sult hos en spiller som virkelig ønsker å spille håndball. Jeg er sikker på at hun vil komme sterkt tilbake, svarer Svele.

Mørk mistet VM i 2011, OL i 2012 og EM i 2012 grunnet «jumpers knee». Hun ble operert for skaden seks ganger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder