Berge forbannet etter at keeperen fikk skudd i ansiktet

HERNING/OSLO (VG) (Norge-Saudi-Arabia 40–21) Målvakt Espen Christensen (33) måtte ofre ei tann, men ellers kunne Norge kontre seg til en bedagelig storseier over Saudi-Arabia: 40–21.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Håndballguttas scoringsrekord fra mesterskap er 41-13 over Angola i VM 2007.

Målvakt Espen Christensen regner med å bruke søndagen til tannlegebesøk etter at han fikk ballen midt i ansiktet rett etter pause. Etter noen minutter var han likevel tilbake på banen.

– Jeg fikk slått av et skall av tannen. Men jeg ville inn igjen. Jeg hadde jo ikke vondt noe sted. Jeg skal ikke si at det var fryktelig deilig å bli truffet, men jeg var ikke «borte» eller noe, sa rogalendingen til VG etter å ha gjort en god figur i Norges andre VM-match.

– Jeg blir forbannet, fordi jeg synes det er unødvendig når de (Saudi-Arabia) ligger under 22–11. Men det kan jo skje. Espen ristet det av seg, sa trener Christian Berge til VG.

Det var ikke bare Berge som ble irritert:

les også

Blonz (18) sammenlignes med Sagosen: – Ser den samme råskapen

Sander Sagosen (23) fikk lov til å hvile, landslagssjefen brukte kampen til å sette flere spillere i gang i verdensmesterskapet - og bredden i den norske troppen er trolig bedre enn noen gang.

Dermed kunne karer som Magnus Abelvik Rød (21), debutanten Alexander Blonz (18) og «reservekeeper» Espen Christensen (33) boltre seg i Boxen. Alle tre fikk ros av landslagssjef Christian Berge etterpå.

les også

Deiligst å være Bjarte i Danmark: Slipper savnet av ungene

– Det var profesjonelt gjennomført, og vi fikk i gang flere spillere, sa Berge til VG etterpå.

Tidligere landslagsmålvakt Ole Erevik hyllet - som TV3-ekspert - Christensen for en god 1. omgang i pausen. Han tok mange skudd og sendte herlige kontringspasninger.

– Det er godt å vise at jeg kan bidra når jeg får sjansen, sa Espen Christensen til VG.

Etter å ha blitt truffet av ballen helt i starten på 2. omgang, spyttet han blod og måtte overlate buret til Torbjørn Bergerud i noen minutter.

– Fullstendig hodemiss fra den saudiarabiske spilleren, mente Ole Erevik og var rasende. Reglene sier at skudd i ansiktet på målvakten gir rødt kort om det skjer på straffe - men ikke i vanlig spill.

les også

Norge må spille med reklame for utenlandsk spillselskap i VM

– Det så ikke godt ut å få den midt i fleisen. Men jeg tror Espen tåler det, sa Kristian Bjørnsen til VG etter kampslutt.

Se situasjonen her:

les også

Norsk storseier: Magnus Jøndal gruet seg etter scoringsshowet

Magnus Abelvik Rød kom inn i startoppstillingen og kvitterte med storspill og ni scoringer. Flensburg-Handewitt-spilleren viste at han mer enn holder mål som høyreback i VM.

– Han går inn og tar ansvar. Husk han er ung, sa TV3-ekspert Joachim Boldsen, som ellers ikke er så lett å imponere.

– Magnus gjorde en fabelaktig innsats, sa landslagssjef Berge.

Kampen var dessverre preget av lag på to helt forskjellige nivåer.

– Det er utfordrende med VM at håndballen i en del andre verdensdeler spilles på et helt annet nivå, sa Kristian Kjelling på direkten som TV3s ekspertkommentator.

les også

Flensburg freser mot Norge etter bruk av Johannessen

– Det var ikke mer enn en dårlig treningstime for de fleste. Saudi-Arabia hadde absolutt null å by på, sa Joachim Boldsen i TV3-studio.

Sander Sagosen satt altså på benken hele kampen.

– Målrikt og solid. Vi har en ekstremt god bredde. Gutta som får sjansen, tar muligheten, sa Sagosen etterpå.

Før åtte minutter var gått, måtte Saudi-Arabia ha timeout. Da ledet Norge 7–1 - og seks målene hadde kommet på kontringer. Og målvakt Espen Christensen var nest sist på tre av dem.

Midtveis i omgangen fikk 18-åringen Alexander Blonz sitt første VM-mål i karrieren og økte dermed til 11–3.

Pauseresultatet ble 20–10 etter at Abelvik Rød hadde vært stor - bokstavelig talt - med sin venstrearm: seks mål på like mange forsøk. Og Blonz noterte fem mål på seks forsøk i 1. omgang.

– Magnus er flink til å utnytte høyden sin, sa TV3-ekspert Kristian Kjelling om 204 centimeter høye Rød.

les også

Christian Berge skal eksperimentere: – Vil prøve noe nytt

Drøyt halvparten av målene den første halvtimen kom på kontringer, og det norske laget fortsatte å løpe fort i 2. omgang. Derimot ble det ett baklengsmål mer enn før sidebytte.

Etter å ha vært under pari tidligere i kampen, storspilte Espen Lie Hansen de siste 20 minuttene. Han sluttet på åtte mål.

Landslagssjefen hadde gjort tre endringer i førsteoppstillingen fra timålsseieren mot Tunisia fredag. Espen Lie Hansen var inne på venstrebacken og Magnus Abelvik Rød på høyreback, samt Espen Christensen i mål.

Den tyske storklubben Flensburg-Handewitt reagerte på at deres Gøran Johannessen spilte så mye mot Tunisia - direkte fra skade. Mot Saudi-Arabia kom han ikke på banen.

PS: Norges neste kamp er mandag kl. 17.30 mot Østerrike, som sensasjonelt tapte med åtte mål for Chile lørdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder