Kari Brattset og Vipers knuste Larvik: Ellevill snuoperasjon

(Larvik – Vipers 22-29) De lå under med fem mål. Men Vipers snudde opp ned på alt og vant den første sluttspillfinalen med knusende sifre. Kari Brattset avslutter med pondus i Kristiansand-klubben.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den Györ-klare strekspilleren scoret syv mål og var ustoppelig da Vipers snudde Larvik-ledelse 15–10 etter 26 minutter til en knusende seier med syv mål. Seriemesteren vant de siste 34 minuttene av finalen med 19–7.

– Vi tar oss selv i nakken, forklarer superveteran Kristine Lunde-Borgersen til TV 2.

les også

Vipers bortdømt i siste sekund: – Veldig spesielt

Den avgjørende finalen spilles i Kristiansand lørdag. Men alt tyder på at Vipers får en solid oppreisning etter det skuffende tapet i EHF-cupfinalen i Romania sist fredag. Det går mot trippelseier i Norge – serie, cup og sluttspill.

– Jeg tror vi bare skal reise ned til Kristiansand for sesongens siste kamp. Så får vi se hva det blir til, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen til VG.

– Veldig, veldig, veldig bra, roste trener Kenneth Gabrielsen i time outen seks minutter før slutt.

Her er oppdateringene fra kampen i VG Sporten direkte.

Jeanett Kristiansen traff langt bedre i 2. omgang. Også Katrine Lunde (18 redninger) og tvillingsøsteren Lunde-Borgersen (6 mål) viste god gammel klasse. Lørdagens kamp blir den aller siste sammen for 38-åringene. Kristine legger opp etter et strålende comeback etter to år som assistenttrener i klubben.

– Et bra resultat til slutt, sier Katrine Lunde til TV 2.

– Jeg synes vi spiller bra i dag. Det er gøy, sier Lunde-Borgersen.

les også

Larvik reddet fra konkurs: – Det er helt sinnssykt

Dermed tyder lite på at det blir gull for Larvik-keeper Guro Rundbråten denne gangen heller. Larvik-keeperen har til sammen 10 sølv med Byåsen, Glassverket og Larvik og gjorde en sterk kamp, men det skal skje et lite under om Vipers taper dette. Klubben har ikke tapt en hjemmekamp for et norsk lag på halvannet år, påpeker trener Gabrielsen.

Larvik kjørte kampen før pause og ledet 15–13 halvveis etter å ha vært oppe i en firemålsledelse på det meste. Guro Rundbråten «vant» omgangen 10–8 i redninger på Katrine Lunde. Mens skytteren Kristine Breistøl og strekspiller June Andenæs markerte seg sterkt fremover med henholdsvis fire og fem scoringer.

Vipers slet forsvarsmessig og fremover var det bare «finaledyret» Kristine Lunde-Borgersen som traff god med fire mål på skudd. Kenneth Gabrielsen var alt annet enn fornøyd med 15 baklengsmål og uvanlig tamt tempo fra Vipers.

– Vi har veldig, veldig mye å rette på, sa Vipers-sjefen til TV 2 halvveis.

Han fikk det som han ville.

VG oppdaterer saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder