SAMMEN I UNGARN: Heidi Løke og trener Karl Erik Bøhn under en kamp mot Larvik i Champions League i februar. Foto: Geir Olsen, VG

Løke og Bøhn har gått fra hverandre

(VG Nett) Heidi Løke (30) og Karl Erik Bøhn (47) har avsluttet samboerskapet. Det blir kjent dagen før Norge møter Ungarn i EM-semifinale.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det bekrefter Løke i en pressemelding fredag kveld. Bøhn trener altså det ungarske landslaget som møter Norge og Løke i semifinalen i håndball-EM på lørdag.

- Forholdet vårt ble avsluttet en tid tilbake, men ettersom deler av media er blitt kjent med dette nå, kjennes det riktig å bekrefte bruddet før vi skal møtes i semifinalen. Jeg ber om forståelse for at jeg ikke ønsker å kommentere vårt avsluttede forhold etter helgens kamper. Mitt fokus er hundre prosent på de gjenstående kampene i EM, sier Heidi Løke.

VG Direkte: Følg semifinalen mellom Norge og Ungarn fra klokken 13.30

Ifølge pressemeldingen er tidspunktet for offentliggjøringen valgt fordi det er blitt mye snakk om møtet mellom Løke og Bøhn i morgen.

- Mediene har fokusert på at dette blir en samboerduell mellom Heidi Løke og Ungarns trener Karl Erik Bøhn. For at dette ikke skal bli feil fremstilt i mediene i finalehelgen, ønsker Heidi Løke å informere om at forholdet til Bøhn har vært over i en tid, skriver pressesjef Halvor Lea.

Bøhn ønsker ikke å kommentere saken.

- Jeg registererer at Heidi Løke i kveld har sendt ut en pressemelding om vårt samboerforhold. Jeg har ingen kommentar til dette nå. Håndballnasjonen Ungarn er nå viktigere enn meg som person, sier Bøhn til NTB.

Løke ble skjermet

Som eneste spiller slapp Heidi Løke å møte pressen dagen før møte med Ungarn og Karl Erik Bøhn. Det besluttet landslagsledelsen fredag formiddag.

Etter tapet for Danmark i går, skulle «alle» snakke med 30-åringen om det som venter.

- Det er en totalvurdering som ligger bak, basert på hva ledelsen mener er optimal oppladning til lørdagens semifinale. For ordens skyld: Heidi Løke er frisk og skal naturligvis følge landslagets fitnessøkt i formiddag, het det i en pressemelding.

På spørsmål om hvordan det skulle bli å møte samboeren, svarte Løke torsdag at hun så frem til det.

- Det blir veldig gøy det. Jeg tror det blir en veldig tøff og morsom kamp, sa Løke.

Bøhn var inntil nylig trener i Györ der Løke har spilt de to siste sesongene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder