TILBAKE: Frank Løke på plass i Runarhallen torsdag der han signerte en avtale ut denne sesongen. Foto: , Siri Wiersen

Drammen nekter å frigi spillerlisensen til sparket Løke

Drammens styreleder: – Vi forholder oss til forbundets regelverk

Løke-avdokat Eirik Monsen: – Det fremstår for meg litt urimelig

Frank Løke (35) får frysninger av tanken på å debutere for Runar mot gamleklubben DHK, men drammenserne vil ikke frigi spillerlisensen til veteranen de sparket lille julaften.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Løke har signert en kontrakt ut sesongen og ble torsdag ettermiddag presentert som Runar-spiller. 35-åringen håper å bli klar til møtet med nettopp Drammen 7. februar, og beskriver at han «får helt frysninger når jeg tenker på det».

Men det er ingen vits å glede seg for tidlig for Løke. Den tidligere landslagsspilleren, som ble avskjediget lille julaften etter en episode på Drammens julebord, har fremmet et krav mot DHK klubben ikke vil innfri.

Før den saken er ute av verden nekter drammenserne å frigi Løkes spillerlisens. Det kommer også til å være svaret nå som klubben har syv dager på seg til å svare på overgangsskjemaet.

– Vi har hatt drøftelsesmøte og forhandlinger som endte med at Løke har kommet med et forslag til løsning. Dette har klubben avvist da vi mener avskjedigelsen er godt begrunnet. Der står saken. Skal han bli spilleberettiget for Runar, er reglene slik at vi må bekrefte at det ikke er uoppgjorte saker mellom partene. Per tid er det ikke slik, sier fungerende DHK-styreleder Leif Kronstad til VG.

Bakgrunn: Løke nekter å snakke om julebordbråket

Venter på Løke

Han bekrefter at drammenserne ikke kommer til å frigi spillerlisensen før Løke «legger saken død» og er klar på at at DHK ikke kommer til å etterkomme noen krav.

Etter det VG har grunn til å tro er det et økonomisk krav Løke la frem i møtet med DHK-ledelsen 12. januar.

– Vi står på det vi har sagt. Vårt utgangspunkt er at han har begått ting som ikke forenlig med det å være profesjonell håndballspiller, og som heller ikke er i henhold til hans spilleravtale og helt klart ikke fornelig med vårt verdisett. Vi mener avskjedigelsen er gjort i henhold til riktige formaliteter, sier Kronstad.

Styrelederen er veldig klar på at DHK-ledelsens vurderinger ikke er påvirket av at det er nettopp Løkes nye klubb Runar som venter i neste serierunde.

– Men vi kan dessverre ikke bekrefte at alt er oppgjort mellom partene. Rent sportslig har vi ikke noe imot at Frank Løke finner seg en ny arbeidsgiver, men vi forholder oss til forbundets regelverk. Det er klart og tydelig, sier Kronstad.

– Hva må skje for at dere frigir Løkes spillerlisens?

– Han må frasi seg kravet han har stilt eller legge saken død.

Les også: Løke etter sparkingen:«Hvert feilsteg er et steg mot suksess»

Overrasket advokat

Frank Løke har engasjert advokat Eirik Monsen som også deltok i møtet med Drammen 12. januar. Han bekrefter at de der fremmet et krav.

– At de nå nekter å akseptere overgangen er meget overraskende. Da er det å tolke som et yrkesforbud. Jeg forstår ikke på hvilket grunnlag de kan gjøre det siden de faktisk avskjediget ham. Det fremstår for meg litt urimelig, sier Monsen til VG.

– Er det aktuelt for Løke å frasi seg krav for nå å bli Runar-spiller?

– Det kan jeg ikke si noe om. Det kom overraskende på meg at de faktisk motsetter seg å frigi lisensen som en følge av dette.

Jørn Magne Johannessen i Runars sportslige utvalg var ikke kjent med at DHKs standpunkt i saken da VG snakket med ham torsdag kveld.

– Det er klart det er ganske spesielt, men vi er ikke part i denne saken så det får de finne ut av. Hvis regelverket er slik, er det slik. Vi får se på det i morgen, sier Johannessen.

Kommunikasjonsansvarlig i Norges Håndballforbund, Kirsten Birkeland, vil ikke kommentere den konkrete saken, men sier følgende om overganger og lisens på generelt grunnlag:

– Avgivende klubb skal kunne kreve at spilleren har gjort opp sine forpliktelser.

Angret på DHK-overgang

Julebordshendelsen var ikke første gang denne sesongen Løke skapte diskusjon. I september satte han personlig rekord under Oslo Maraton samtidig som han var skadet og ikke kunne spille kamp for Drammen.

– Etter at jeg signerte for Drammen i fjor, tok det ikke lang tid før jeg begynte å angre. Laget var ikke som forventet, og det ble litt haussa opp, på en måte, sier Løke til VG torsdag.

– I så fall er Løke en av del at som skal ha vært hausset opp. Kristian Kjelling var uheldig og ble skadet. Da var Løke av dem som skulle være en profesjonell utøver med lang fartstid og et godt navn i norsk håndball - hvert fall når det gjelder prestasjoner banen. Han skulle gå foran treningsmessig og innsatsmessig. Hvis han sier vi har vært i en situasjon der ting ikke ble som forventet, kan jeg si at da er det minst to som ikke har innfridd forventningene, sier DHK-leder Kronstad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder