Lunde-Borgersen så rødt - Vipers med sjokktap etter høydramatisk slutt

(Tertnes - Vipers Kristiansand 26-25) Kristine Lunde-Borgersen så rødt og Vipers gikk på årets første poengtap i ligaen etter dramatiske sluttsekunder.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Hjemmelaget vant etter at Celine Sivertsen satte inn to straffekast i kampens siste halvminutt, det siste da det sto igjen to sekunder.

Kristine Lunde-Borgersen forårsaket det siste straffekastet og fikk rødt kort. Det skjedde noen sekunder etter at Mathilde Kristensen hadde satt inn 25-25 og tilsynelatende berget ett poeng.

Men da Tertnes kastet ballen mot midtlinjen for å ta avkast, stod Lunde-Borgersen i veien.

Se de dramatiske sluttsekundene i videoen i toppen av saken!

Forstyrrelser i spillet det siste halvminuttet fører til utvisning og straffekast. Dommeren blåste av med ett sekund på klokka, og markerte for straffe.

Fra syv meter var Sivertsen sikker og sikret 26-25-seier.

– Det ble voldsom glede i hallen. Det er noen sesonger siden det har vært et slikt trykk i Haukelandshallen, sier Tertnes-trener Tore Johannessen til VG.

– Hun var en halv meter fra vår spiller og stod i veien. Regelen på dette er blitt mye tydeligere enn før. Dommerne har gjort oppmerksom på at de skal være tydeligere på dette enn før, hvor det har virket som det har vært mer tvil rundt gjennomføringen av den, sier Johannessen, som mente det var «en enkel avgjørelse for dommerne.»

Husker du? Lunde-Borgersen med nervøs debut som spillende assistent-trener

– Beste på mange år

Vipers ledet tidlig 10-4, men Tertnes spilte seg inn i kampen og slapp aldri storfavoritten mer enn et par mål foran igjen.

– Spillemessig er det den beste kampen vi har gjort på mange år, med tanke på å holde oss til kampplanen, poengterer Johannessen.

– Vipers er jo antatt å gå gjennom sesongen nesten uten poengtap med det laget de har, legger Tertnes-treneren til.

Vilde Johansen var toppscorer for Tertnes med sju mål. Emilie Hegh Arntzen og Linn Jørum Sulland scoret fire hver for Vipers.

Vipers står i likhet med Tertnes og Fredrikstad med fire seirer og ett tap. Med Vipers-tapet var Storhamar eneste lag uten poengtap i eliteserien. Laget gjestet Byåsen senere onsdag og vil med poeng være alene på tabelltopp.

Brutal CL-debut for Vipers: - Vi er ikke tøffe nok

Vipers-jentene snakket ut om Larviks tap i serieåpningen:

Elverum på topp

I mennenes eliteserie er Elverum på topp etter at reservene slapp til og lekte seg til 33-20-seier over poengløse Nøtterøy onsdag, men Drammen har fortsatt ikke avgitt poeng og går forbi igjen med seier over Sandnes søndag.

Håkon Ekren var toppscorer for Elverum med sju mål.

ØIF Arendal på tredjeplass slo FyllingenBergen 36-27, mens Bækkelaget avga poeng i en spennende 24-24-kamp mot Haslum og ligger poenget bak på fjerdeplass.

Bodø vant det viktige bunnoppgjøret borte mot Kolstad 30-26 og skaffet seg en luke til Kolstad og Nøtterøy i bunnen av tabellen. (NTB)

Vipers-spillerne trener på å fremprovosere brøyt på en litt spesiell måte:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder